Jeg tror på meg!

Hvorfor er det sånn at vi ikke helt vil si at vi er gode? At vi ikke helt ønsker å legge ut om hva vi kan? Hvorfor nøler vi når vi skal snakke om lønn eller si hva vi syns vi er verdt? Tror vi ikke på oss selv? Tror vi ikke at vi kan noe, vet noe, gjør en forskjell for andre?

Vel, jeg har hvert fall bestemt meg; jeg tror på meg!

Den siste uka har jeg flere ganger fått høre at jeg er så tøff. Virker så uredd. Det er jo ikke sant i det hele tatt. Jeg er pissredd jeg! Livredd for å ikke ha nok penger, nok jobb. Livredd for å ikke være god nok. Ikke godt nok likt. Hva om ingen vil jobbe med meg fordi de ikke liker den jeg er? Eller om de bare later som når de sier at jeg er flink.

Hva om alt bare er ljug?!?

Pappa mener at jeg er helt skruppelløs. Venninna mi håper at hun en dag skal bli like tøff som meg. Selv innser jeg at jeg har blitt det jeg en gang håpet å bli; trygg.

Eller tryggere…

For jeg er trygg nok til å bruke kontaktnettet mitt. Jeg er trygg nok på at jeg duger tilstrekkelig til å sende en mail til den store sjefen eller ringe hun som er så god. Jeg er trygg nok på at jeg har levert så godt de siste tre årene at ingen vil lure på hvorfor jeg sender en melding.

For hvis jeg ikke tror det selv – hvordan kan jeg forvente at andre skal tro det?

Det er bare jeg som kan legge grunnlaget for andres tro på meg. Og det er bare jeg som kan åpne andres øyne så de skjønner at jeg er løsningen på det de trenger hjelp til. Da er det bare jeg som må gjøre jobben og ta kontakt, sånn er det bare. Og hvorfor skal det egentlig føles flaut? Eller vanskelig? Hvorfor kan jeg ikke bare se det som det det er; et firma som selger inn sine tjenester til et annet firma.

For det er det det hele handler om.

Det er ikke Janne som sender en mail til Paal for at Paal skal betale Janne for livets opphold. Det er JannOrama som tar kontakt med RED. Og det er det jo ingen som syns er flaut eller rart!

Så nå når arbeidsuka er ferdig og jeg sitter og gjør opp regnskap har jeg en oppfordring til deg;

Tørr litt mer! Tørr det du ikke trodde du ville tørre. Vær den du alltid har ønsket å være.

Da lover jeg deg at fredagen blir ekstra fin…

Hvis du vil få med deg litt av alt som skjer i hverdagen min, bør du følge meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *