Du må leve livet ditt!

I dag startet jeg dagen med en lang samtale med ei venninne. Vi snakket om livet. Om hverdagen. Om den evige kabalen. Vi snakket om alt det som kjennes vanskelig og tungt. Om å ikke strekke til. Om valg.

For er vi nok, om vi ikke føler vi strekker til noen steder?

For to år siden så jeg lyset. Ikke det lyset de med sterk bedehustilhørighet snakker om, men mitt eget lys. Det lyset som gjorde at det gikk opp for meg at hverdagen er hver dag – og at den også skal være god. Det skal føles godt å legge seg om kvelden, enten det er fordi man har gjort det bra på jobben, bidratt for å gjøre andres dager bedre eller bare rett og slett vært ei stjerne på hjemmebane. Det skal være godt å leve livet, selv om livet ikke alltid er godt!

Vi må leve nå. Vi må leve livet vårt mens vi har det. Det funker ikke å bare overleve, det er ikke godt nok. Ikke for noen! Det finnes dager der vi ikke kan jobbe så mye vil ønsker eller legge barna våre på kvelden. Det kommer dager der vi ikke klarer å stå opp eller ikke får til det vi vil. De dagene er uungåelige. Alle som har levd litt vet det. Men det hjelper så lite når hodet fortsatt forteller deg at det er feil. At du feiler. For du gjør ikke det. Du lever!

Du lever det livet du har og det livet du skaper deg. Noen ganger må man ta et skritt tilbake og prioritere noe ned, andre ganger må man ta skrittet helt ut og hoppe inn i det som gir deg noe helt nytt! Begge deler kan være like riktig, for begge deler kan gi det du trenger; følelsen av å være en del av ditt eget liv på rett måte.

Jeg vet ikke hva min morgendag bringer, men jeg vet at jeg akkurat her og nå kan være hos barna mine når de trenger det. Jeg kan gjøre spennende jobber og prøve nye ting. Og jeg kan hoppe bukk over førtiårskrisa med en selvtillitt jeg ikke hadde for to år siden.

For jeg har sett lyset. Jeg har sett hva som er viktig for meg – og jeg har funnet min vei. Ikke alle kan gå samme vei som meg, men alle kan ta et skritt til siden og spørre seg selv; hva kan jeg gjøre for at jeg skal føle at jeg LEVER livet mitt? Kanskje er svaret enklere enn du tror…

Hvis du vil få med deg alt på veien til drømmehjemmet og alt annet som skjer i hverdagen, bør du følge meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *