Aktivt møte

I dag hadde jeg rett og slett et møte i farta. Vel, strengt tatt var det kanskje ikke et møte i den forstand at noe ble bestemt eller at noe spesielt skulle diskuteres, men det var alikevel et møte. Et møte mellom to som treffer på mange av de samme utfordringene, og har hatt mange av de samme tankene.

En av de tingene vi snakket om i dag, er det med å leve med jobben man selv har skapt. Når er egentlig arbeidsdagen ferdig? Kan man ta helt ferie? Og er man egentlig så fri som man liker å tro når man er sin egen sjef? Det er nok mange svar på dette. Trolig like mange som det er folk som driver for seg selv. Trine og jeg snakket sammen om den første tiden på egne ben. Hvordan vi jobba, hva vi tenkte – og hva vi var redd for.

Det er lett å tro at man ikke kan gjøre noe annet enn å jobbe iherdig hvert eneste minutt mellom 8-16. Alle sier jo hele tiden at det er så mye jobb. At det er umulig å drive noe selv på halv fart. Man bærer hele byrden på egne skuldre. Man står alene i en hverdag der man må finne den rette veien til å kunne sette mat på bordet.

Skal man tillate seg å hvile – eller er man forpliktet til å jobbe døgnet rundt? Man lever jo drømmen sin…

Ja, man gjør jo i aller høyeste grad det. Å starte for seg selv er kanskje den ultimate selvrealiseringen, men samtidig er det for mange det skumleste de noen gang har gjort. Jeg har vært så redd så mange ganger. Tenkt at jeg ikke er god nok, at noen snart gjennomskuer meg. Man kan tenke at det er juks om man drar og shopper vinterklær til barna midt på dagen, eller at en treningsøkt midt i arbeidstida er et svik mot alle rundt deg, men er det egentlig det?

Jeg tror det er viktig å innse at man er sin egen sjef. Det er ingen som henger over deg og ser etter om du jobber de nøye tilålte 7,5 timene. Det er ingen som arresterer deg om du jobber litt færre timer eller tar en litt lengere helg. Så lenge du leverer det du skal. Om resultatene kommer, kundene blir fornøyd, dead liner holdes og kvaliteten er på toppnivå, ja da er det ingen som kan si noe som helst om hvordan du jobber.

Kanskje kunne du tjent litt mer om du tok enda en kunde. Du hadde jo tid. Og kanskje kunne du hatt en enda større vekst om du ikke henta så tidlig i barnehagen noen dager, men hva gir vel det? Å være min egen sjef betyr at jeg har mer tid til familien min i bytte mot dårlige sommerfester og enda dårligere julegaver, men vet du hva? Jeg har verdens enkleste medarbeidersamtaler og lønnsforhandlingene har aldri vært lettere.

Noen goder må man ha når man bærer byrden selv…

Hvis du vil få med deg alt på veien til drømmehjemmet og alt annet som skjer i hverdagen, bør du følge meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *