Hjertepåfyll

Hva er lykke? Er det nytt hus og spennende oppdrag? Er det dyre ferier eller nye klær? Vi vet jo alle hva som er rett. Vi vet at det ikke handler om penger eller luksus i det hele tatt. Man kan føle seg takknemlig, heldig og lykkelig i mange ulike øyeblikk, men det er forskjell på de gangene man føler seg lykkelig – og de gangene man kjenner at hjertet fylles opp. Når man får ekte hjertepåfyll.

For flere år siden skrev jeg om min drøm. Drømmen om å kjenne armene til to små Ønskebarn rundt halsen. Fire armer som holdt rundt meg i ren kjærlighet. To kropper som lente seg inntil meg og lot meg bære vekten av dem, helt uten å tenke på tyngden. For i deres verden kan jeg bære alt. Jeg kan tåle alt og få til alt. I deres verden er jeg den eneste av sitt slag og mammaer kan jo alt! Kan de ikke?

De kan ikke det. De kan ikke se barna sine ha vondt uten at det gjør vondt i dem. De kan ikke se barna sine gråte av sorg uten at det snører seg i halsen. De kan ikke bære tanken på at de en dag skal forlate dem og de kan ikke puste av tanken på å ikke lenger skulle få holde dem.

Å bli mamma er som å få hjertet sitt utenpå kroppen.

Og det hjertet er ikke lenger ditt. Det tilhører de som har lagt det der ute. Heldigvis er det en bra ting med at det er så lett tilgjengelig. Det kan fylles opp. Med hjertepåfyll. Det påfyllet som gjør at man legger seg med et smil om munnen. Som gjør at man må snike seg inn og stryke det lille barnekinnet bare en gang til før man legger seg. Og som gjør at man kan hviske «Jeg elsker deg» ut i et stummende mørke – og vite innerst inne at det på en eller annen måte treffer den rette…

For det er ekte lykke for meg. Livet med de to Ønskebarna mine.

De jeg drømte om.

Hvis du vil få med deg alt på veien til drømmehjemmet og alt annet som skjer i hverdagen, bør du følge meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *