Mindre alene sammen

Han som sitter på et gatehjørne er noens sønn. Hun som ikke vet hvor hun skal gjøre av seg er kanskje noens søster. Å falle utenfor handler om så mye mer enn det lille vi ser. I to uker har jeg sittet og skrevet om Kirkens Bymisjons arbeid. Og i to uker har jeg lært om de jeg deler by og land med. Både de som faller utenfor – og de som står og tar i mot med en klem. For man føler seg mindre alene sammen…

Jeg ønsker meg et varmere samfunn. Et samfunn som tillater at det ikke alltid har gått på skinner. Et hull i CVen, en litt mangelfull utdannelse. Det sier ingenting om hvem vi er. Et feilskjær i det som føles som et annet liv bør ikke legge premissene for resten av det nye. En dårlig periode betyr ikke at du er et dårlig menneske!

I familier lærer vi å tilgi. Vi lærer å gi nye sjanser, se forbi det som en gang var. Vi bryr oss om og tillater ikke at noen står utenfor. Tenk om samfunnet var mer som en familie. At vi tenkte mer på hva fellesskapet trenger enn hva vi syns er behagelig. For vi trenger at vi smiler mer til hverandre. Vi trenger at vi sier hei på bussen eller bare viser at vi ser de vi går forbi. Også de som ligger nede.

Jeg leste en gang om en som satte seg ned og tigget. For å lære. En dag i skoene til de som kanskje ligger helt nederst, de som ikke finner en annen utvei. Det værste var følelsen av å ikke eksistere, å være som luft for andre. Følelsen av at man ikke var noe som helst verdt. Alle som løp forbi uten å en gang legge merke til at det satt noen der. Så derfor sier jeg hei. Jeg smiler og ser. Jeg gir kanskje ikke mer, men jeg gir i hvert fall følelsen av å bli sett. Følelsen av å være en del av mitt bybilde.

Jeg vet ikke om det gjør noen forskjell, men jeg liker å tro det. For vi fortjener alle å bli sett av de vi har rundt oss. Også de som har det så travelt at de ikke helt ser hvor de går…

Søndag 21. oktober er det TV-innsamling igjen, og i år går pengene til Kirkens Bymisjon. Jeg er overimponert over alle tiltakene de har og oppfordrer alle til å bidra på sin måte slik at enda flere kan føle seg «Mindre alene sammen»

Gå inn her hvis du vil melde deg som bøssebærer!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *