TulleTirsdag

Jeg føler jeg har verdens beste rutiner om morgenen. Barna er vant til hvordan vi gjør det, jeg husker stort sett alt som må huskes og vi har en gjennomgående flyt med lite kjeft og god stemning. I dag gikk det ikke helt sånn og jeg tror jeg vet nøyaktig hvorfor dette ble en skikkelig TulleTirsdag for oss alle!

Vi har eleminert et par store utfordringer i hverdagen. Den aller viktigste er at barna spiser frokost i barnehagen. Jeg skulle veldig gjerne hatt lange, trege morgener med dem hver eneste dag, men det er rett og slett ikke mulig. Det er ting som skal rekkes selv om man jobber frilans og resten av verden sitter ikke og venter på at jeg skal bli klar til å sette i gang sånn rundt 10.00. Så da må vi rett og slett bare kline til, og barn som bruker en time på ei skive passer ikke inn i systemet!

Jeg står opp i god tid før de små våkner og inntar badet i et passe bedagelig tempo. Som et utpreget B-menneske er jeg avhengig av denne tiden. Jeg trenger at det er rolig, ikke for lyst, helst fint vær og ingenting som stresser meg. Barna blir vekket rundt 07.00 og sammen finner vi ut av det med klær og ansiktsvask og hvem som skal få hjelp først. Det hele er egentlig ganske så hyggelig og før vi vet ordet av det er vi på vei ut av døra.

I dag var Ingeniøren hjemme…

Og i teorien gjør det morgenen enda enklere. Så langt har jeg til gode å se det fungere i praksis. For han går i dusjen akkurat når jeg har kreka meg opp av senga. Han skal pusse tenner når jeg føhner håret og han begynner å brette klær når vi strengt tatt burde pakke til barnas overnattingstur i kveld. Han pakker ikke sekker og lager feil kaffe. Jeg klarer ikke lenger finne klær til meg selv og barna begynner å sutre over gensere og bukser. Det er sand i en sko, for kaldt vann i vasken og egentlig vil alle bare krype opp i senga og ligge i en stor haug og bare kose.

Vi kommer ut alt for seint. Ingeniøren har forsvunnet ut døra og Lillesøster syns mamma går alt for fort. En mobiltelefon glemmes og en hverdagsmorgen er snudd på hodet. Og alt dette bare fordi man plutselig ble en voksen til i systemet.

Jeg tror vi går tilbake til det vanlige på torsdag…

(for i morgen har vi en liten hverdagspause! Følg med på SNAP, så ser du hva som skjer…)

Hvis du vil få med deg alt på veien til drømmehjemmet og alt annet som skjer i hverdagen, bør du følge meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *