Ferien er over – gi mamma litt fri!

OK – jeg har virkelig elsket denne ferien! Jeg har kost meg med barna, lagt fra meg klokka, sovet tre netter hjemme på fire uker, besøkt gode venner og familie og bare rett og slett hatt fri! Jeg skulle gjerne fortsatt i flere uker til, men den siste dagen måtte komme og vi takket lykkelig, men litt vemodig for ferien.

Det var helt til mandagen kom og jeg plutselig satt alene på T-banen. Alene!

På fire uker har det kun skjedd en gang tror jeg. At jeg har vært alene. Jeg tror jeg har gått inn i en butikk en gang. Kanskje. Og så fikk jeg gå på do alene. På utedoen. Jeg har hatt 15 minutter alene på brygga en gang da resten av familien bestemte seg for å seile en liten tur. De 15 minuttene brukte jeg ikke godt nok. Jeg har hatt selskap når jeg har barbert legger og når jeg har vasket håret. Ja, en gang var vi faktisk samlet hele tre generasjoner fra strengt tatt to familier mens jeg skylte ut balsamen…

Trenger jeg å si hva jeg følte der jeg satt alene på banen? Da jeg dro inn til Oslo og var meg selv i flere timer? Snakket uten å bli avbrutt og gjorde mine egne voksenting? Neppe…

For det er uten tvil sånn at det sies «mamma» oftere enn det sies «pappa». Man skal helst være litt tettere inntil, smøre litt flere skiver og blåse litt oftere på oppskrubbede knær. Så når dagen har føltes litt lang og nærheten litt for nær, da har jeg sett litt frem til denne dagen. Dagen da jeg endelig skulle gå ut av huset før leggingen var ferdig og få 1,5 time med deilig egenpleie, skravlings, magasinlesing og hodebunnsmassasje. Ja, og oppfrisket sveis da…

Ta ansvar for egen mental helse og unn deg litt egentid nå når ferien snart er over for de aller fleste. Vi trenger det! Skikkelig!!! Jeg hadde min litt lange time hos Hilde på Adam og Eva på Sandvika Storsenter. TAKK!!! Jeg trengte deg nå, Hilde!

Hvis du vil få med deg alt på veien til drømmehjemmet og alt annet som skjer i hverdagen, bør du følge meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *