Kvinnedagen på tilbud

Kjære Vita. Kjære lille rare butikk på hjørnet. Kjære hele handelsstanden. Nå har dere bomma så til de grader at det rett og slett bare blir flaut. Kvinnedagen er ikke på tilbud. Kvinnedagen er ikke en kjøpsfest!

Kvinnedagen er ikke morsdag. Ikke Valentines day. Ikke Halloween. Kvinnedagen er nemlig ikke en lyserosa fjasedag. Kvinnedagen handler om rettigheter. Om like muligheter! Ikke 30% salg på skjønnhetsprodukter eller en ny lysestake til en venninne jeg syns fortjener det.

For jeg kan syns at hun fortjener det hver eneste dag året rundt, men på Kvinnedagen handler det om helt andre ting!

Som bedrifter som henvender dere i stor grad til kvinner har dere et ansvar. Et ansvar for å ta oss på alvor. Å sko seg på en dag en hel verden markerer i aller største alvor fremstår blasfemisk og umusikalsk. Det er så historieløst at det gjør vondt i omtrent hver eneste celle i hele kroppen. For vi trenger ikke flere shoppingmuligheter og tilbud – vi trenger å bli tatt på alvor!

Så til alle dere som prøver å selge flere ansiktsmasker eller gi bort en deilig varmende ulljakke til kvinner som av en eller annen grunn fortjener en påskjønnelse – det er feil dag! Dette er dagen der dere bør fokusere på større kjøpekraft til kvinnene dere forsøker å selge alt fjaset deres til. Dere bør snakke om likelønn og likestilling. Rope høyt om at vi er gode nok som vi er og at dere støtter oss i kampene vi fortsatt må kjempe. Dere burde bruke reklamekronene deres til små jenter som blir giftet bort til gamle menn i Nepal og ikke på å selge håroljer til velstående nordmenn.

Jeg vil at feeden min på Facebook skal fylles opp av gode kommentarer, bevisstgjøring og sterke meninger. Ikke rørende historier om kvinner som hver dag må jobbe deltid i dårlig betalte stillinger og samtidig holde i trådene hjemme sånn at far kan få gjøre det han liker best. Hun fortjener noe mer enn en håndlaget kjermaikkvase for det. Hun fortjener bedre vilkår og høyere lønn!

Finn en annen dag der vi kan hylle hverdagsheltene, men hold dere langt unna Kvinnedagen!

Kvinnedagen er ikke til salgs – og i dag burde dere rett og slett skamme dere!!!

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *