Det stikker så hardt i hjertet…

Det kom en bitteliten historie i Facebook-feeden min. En historie om en mamma. En mamma som bare vil akkurat det samme som meg, men som på ingen måte kan klare å gi det. Jeg så for meg min egen fireåring og kjente på den andre morens sorg.

Tenk om det var jeg som ikke hadde råd til å pynte til jul!

For den lille gutten ønsket seg så enkle ting. Han ville tenne adventslys. Han vil henge opp adventsstjerne i vinduet og bake pepperkaker. Han ønsker seg ikke snø i den snøfrie hagen eller verdens største kransekake. Han er ikke urimelig – han ønsker seg bare det som er vanlig. Det de snakker om i barnehagen, og det vi andre gjør.

Vi andre snakker om pakkekalender. Om hvor mange juleshow vi skal se med barna, hvor mange selskap vi skal arrangere. Vi rister på hodet og ler flaut bort hvor utrolig mange gaver barna får. Vi bestiller pinnekjøtt fra en gård langt inne i en dal der villsauen kun spiser usprøyta gress og går ute hele sommeren. Vi vil ha ribbe med litt mindre fett og hjemmebakte kaker levert på døra.

Den lille gutten lever fortsatt i håpet om et juletre.

For den andre mammaen får det knapt til å gå rundt i hverdagen. Det er ikke rom for julegaver, juletre, juleblomster og julemat. Det er bare de to. De to og en julehøytid de ikke har råd til…

Det finnes mange som vil hjelpe – og mange som hjelper. Du kan hjelpe du også!

Hvis du vil være med å gi den andre mammaen og fireåringen den julen vi alle vil gi våre barn kan du Vippse til organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe» i Østfold på 948 38 952. Hvis du vil bidra til hovedorganisasjonen kan du Vippse til 980 76 023. Det skal så lite til å gjøre en forskjell!

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *