Kjærlighet i de små ting

To spente barnefjes ser på matboksene sine. To lubne og to litt slankere barnehender griper etter lokket og ser gledesstrålende på innholdet. Hva har han tegnet i dag?

Det starter kvelden før. En sliten pappa setter seg ned i sofaen etter en luftetur med hunden. Nok en lang dag går mot slutten, men det er en liten ting som gjenstår. Den kanskje aller mest kjærlighetsfylte. Fantasien strekker ikke alltid til, men han gjør så godt han kan. Han tar frem tusjen og så begynner han.

Han tegner og tegner. Humrer litt og ser nok for seg de to som ligger oppe på rommet sitt og sover. De to som om noen timer skal løfte opp matpakkelokket og hive seg over kreasjonen hans. Og sammen med våre to hoder lener de andre rundt bordet seg frem og titter de også. De ser og ser, tenker høyt og spekulerer i kor. Hva kan det være i dag? Er det en ugle eller det en dykker? Har det sneket seg inn en rockestjerne eller er det prinsesse?

Det det helt sikkert er – er kjærlighet. En pappas kjærlighet til sine to små. En kjærlighet man knapt klarer å forstå og en kjærlighet man nesten ikke rekker å vise i den travle hverdagen. Så da får den komme frem her. Gjennom små tegninger på yoghurten i matpakke. Noe nytt hver dag, men alikevel alltid det samme; en ektefølt kjærlighetserklæring forkledd som små tøysetegninger i hverdagen.

Den tiden det tar, tanken på de spente små. Den vakre lille handlingen som sier så uendelig mye om hvor viktige de er for pappaen.

Noen ganger er du finere enn du tror, mannen min…

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *