Min fødedag!

I dag kunne jeg gitt deg et tåredryppende innlegg om hvor fantastisk datteren min er. Jeg kunne fortalt om hvor varm jeg blir av å se på henne. Hvordan jeg kan føle at tiden stopper opp når hun sitter sammen med broren sin og de to ler høyt og hjertelig sammen. Jeg kunne fortalt deg det og mye mer, men jeg gidder ikke! Dette er da for faen min dag også!!!

For to år siden hadde jeg akkurat fått ut enda et lite menneske i denne verden. For andre gang hadde et lite menneske satt seg fast i bekkenet mitt og for andre gang i mitt liv hadde et annet menneske tatt spenntak i senga jeg lå på og dratt alt hun maktet for å hjelpe barnet mitt ut. For andre gang i mitt liv hadde jeg kjent på noen smerter og vært i an selvrespektens avgrunn jeg ikke trodde var mulig.

For to år siden lå jeg og så på et vakkert lite menneske og tenkte med gru på hvordan jeg noen få timer tidligere hadde stått med rompa bar og ropt inn i det sjokkerte ansiktet til en dritkjekk anestesilege mens jeg tviholdt på legefrakken hans. For andre gang i mitt liv hadde jeg bæsja på meg med flere enn ett fremmed menneske i rommet med meg. Ja og ektemannen min da. For andre gang i mitt liv lå jeg og lurte på om han noen gang ville ta i meg med ildtang igjen…

Men for første gang lå jeg med den lille varme bylten i armene mine og kjente på roen som bare kommer av seg selv når kaoset har senket seg. Jeg hadde aldri opplevd å kjenne på den umiddelbare kjærligheten og jeg ville bare hjem. Bort fra alt det fremmede. Bort fra sykehuset der jeg hadde vært så mye. Der jeg hadde vært så redd og så fortvilt. Jeg ville hjem og bare være meg. Fødekvinnen på fødedagen min.

Og i dag kjenner jeg ikke lenger på den bunnløse nedverdigelsen. Jeg kjenner bare på stoltheten. På den magiske følelsen av å ligge på ei fødestue, i stillhet, med den lille nyfødte og den stolte pappaen. På den lille stunden der bare vi tre visste hva som hadde skjedd. Så får det så være at jeg i en stakket stund mista fullstendig kontroll, jeg er trolig ikke den første og garantert ikke den siste.

I dag er det min fødedag og jeg er pokker så stolt!!!

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Helt nyfødt…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *