Jeg er så nære målet!

I går gjorde jeg det. Jeg bare løp og løp og løp. Og vipps hadde jeg tilbakelagt en mil. Ikke min første, definitivt ikke min siste, men kanskje den aller beste.

For fem måneder siden begynte jeg. Jeg knøt på meg joggeskoa og trakk på meg tightsen. Jeg løp i 35 minutter. Nesten fem km. Og jeg var fornøyd. Jeg hadde kommet meg ut, tatt det første skrittet mot et sunnere meg. En lettere meg. En sprekere meg. For alle disse tre faktorene har vært like viktige. Jeg ønsket å bli i bedre form – og jeg ønsket meg et lettere liv.

Jeg hadde ikke noe mål om å løpe spesielt langt. Eller løfte veldig tungt. Jeg ville bare få det bedre! Orke mer. Kunne kjøpe meg klær uten å måtte ta hensyn jeg aldri har tatt før. For jeg har ikke trengt å tenke så mye på hva skjortene skjuler før. Eller hvordan kjoler satt. De pleide egentlig bare å sitte. Men det var før. Sånn var det ikke lenger.

Men så begynte jeg å løpe. Lengere og lengere. Men jeg har løpt uten å vite helt sikkert hvor langt. Eller egentlig hvor fort. Men i går lasta jeg ned Runkeeper og fikk sekundering underveis. Og jeg løp en mil. Jeg tok ingen pauser. Jeg bare løp. Og jeg klarte det.

Jeg løp en hel mil. På under en time. Bare jeg og asfalten. Og min egen viljestyrke.

For det er den som løper for deg. Kroppen blir med om du bestemmer deg. Det er i hodet løpeturen starter. Og det er der du kommer først i mål. Du klarer ikke løpe en mil hvis du strengt tatt bare har bestemt deg for å løpe en halv. Du kommer deg ikke ut av døra hvis du ikke egentlig har bestemt deg. Det er DU som må gjøre det. Ikke en trener. Ikke et treningssenter. DU! Bare DU.

Jeg klarte det. Jeg er ikke noe annerledes skrudd sammen enn deg. Jeg har ikke noe mer eller mindre enn andre. Jeg har bare bestemt meg.

Det kan du også.

Hvis du syns det er litt vanskelig å sette opp mål, treningsprogrammer og måltidsplaner, så ta kontakt med Hilde Madsen på bedremegpt@gmail.com. Hun kan hjelpe deg i gang – og hun følger deg underveis…

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *