Nå er du endelig i mål…

I dag fikk jeg snuse på et helt ferskt menneske. Et menneske som er så ønsket at mammaen hennes har gjort alt i sin makt for å få lov til å møte henne. En mamma som ikke lenger er en Ønskemamma, men en helt ekte mamma. Med hele seg og for resten av livet. Nå er du endelig i mål, min venn!

Det er sikkert mange ting jeg har glemt å fortelle deg. At melka flyter over i alle kanter er en av dem. At hjertet flommer over av kjærlighet er en annen. Jeg er rimelig sikker på at du antok at det ville skje, men ingen kunne forberede deg på hvordan det ville føles. Hvordan det faktisk er når du endelig får holde det lille mennesket man har kjempet så hardt for å få. Det man har lengtet etter hele sitt liv.

For for noen av oss er det nettopp sånn. Å bli mamma er ikke noe man bare kommer på at man vil bli. Man har kjent det hele livet. Kjent at det er nettopp mamma man skal være. At det er mamma man skal bli. Men så gir ikke livet deg den rollen. Man blir ikke hel. Det er en bit som mangler.

Eller kanskje det er fler. Du har tatt et valg ikke alle mener man skal velge. Du har bestemt et liv for både deg og det lille mennesket. Du har tatt en reise, funnet et svar og nå sitter dere her. Dere to som for alltid hører sammen.

Du har en uendelig rekke spørsmål. Bare fremtiden vil kunne gi deg svar. Men fra den bursdagen du feirer i dag, og alle andre bursdager fremover, vil du være hel. Du vil være i mål. Kanskje ikke som menneske, og slettes ikke i livet, men du har nådd det målet du har ønsket deg så lenge. Og du har kommet frem alene. Jeg beundrer ditt mot, din standhaftighet og din målrettethet.

Nå er du ikke lenger Ønskemamma.

Nå er du Mamma.

I går – i dag – og i morgen.

Gratulerer, kjære du, både med dagen – og med den lille lykken!

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *