Kjære gamle gretne gubbe

Hva er det som får deg til å tro at du vet alt? At alt sirkulerer rundt deg. At dine meninger teller mer enn andres, bør bli hørt aller først? Hva er det som gjør at du tenker så lite godt om alle oss andre? Og hvorfor er du ikke i stand til å unngå å ty til hersketeknikker?

Det er lett å tenke at det er de unge som er mest påståelige. At det er ungdommens overivrighet og naivitet som kommer til syne og trenger seg på. Det er lett å tenke at man med erfaring også lærer seg at man ikke alltid har rett. At man kommer lenger med å spille kortene sine klokt fremfor raskt. Dessverre viser det seg gang på gang at dette ikke er tilfelle. Jeg tror det finnes et gen, trolig knyttet opp mot testosteron, som utvikler seg i rasende fart etter at kroppen har fylt 50. Superenkel forskning tilsier hvert fall at det må være noe som ikke kan styres av andre faktorer.

Men la meg bare gjøre det klinkende klart – det er lov å la huet overstyre den iboende trangen til å trykke andre ned!

For jeg er ingen meningsmotstanders «Kjære». Og jeg har et navn. Det er snart syv år siden jeg gikk fra «frøken» til «frue». Jeg nærmer meg 40 og kvalifiserer vel strengt tatt ikke lenger til tittelen «unge dame» heller. Jeg prøver å bite tenna sammen, holde meg for god til å synke ned på samme nivå, men det er faen meg ikke lett! Eller jo – det er det; for jeg skjønner ikke behovet for å dytte meg ned!

Jeg skjønner ikke hvorfor du prøver å gjøre meg mindre enn jeg er med ordene dine!

Er det ikke bedre å bryne seg på en på samme nivå? Har du ikke lært at du ikke skal slå de som er mindre enn deg? Har du ikke forstått at det er DU som taper ansikt når du prøver å hevde deg på den måten? Tror du ikke at andre rundt deg ser hva du gjør? Hører det lille stikket du helt automatisk, og uten å tenke deg om, legger inn?

For det er det som er så vanvittig. Det virker ikke som du er klar over hva du gjør. Det virker ikke som du skjønner at du aldri ville sagt det samme til mannen min. Selv om dere var akkurat like uenige. Og han er akkurat like gammel som meg.

Så kjære gamle, gretne gubbe. La meg gi deg et lite tips. Om du vil beholde litt av den respekten du selv føler du fortjener, ja så bør du jobbe litt med akkurat det; å fortjene den! Å dytte ned andre for å vokse selv er ikke en kjempetaktikk i så henseende…

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *