Syng!

Barna mine elsker musikk. Og jeg elsker å synge sammen med dem. Eller for dem. Vi synger sanger vi nesten kan og sanger vi ikke kan. Vi synger med bevegelser og uten. Og vi synger kjempehøyt! Gjerne i bilen. Det er aller best.

Selv om kveldene er lysere og vi bruker mer og mer tid ute, så merker jeg også at utetiden i barnehagen også utvides, og barna blir mer slitne. Det er ikke alltid barebare å være neeeesten to år, få korta ned på dagsøvnen og utvidet utetiden, og ettermiddagene kan føles både tunge og lange for noen og enhver.

Selv har jeg vokst opp i et hjem med strenge restriksjoner på TV-tid. Jeg fikk rett og slett ikke lov til å se på annet enn barne-tv da jeg var liten, og på mange måter jeg veldig glad for det. Jeg har riktignok stått som et stort spørsmålstegn til alle referanser til svensk jule-TV og britisk pop-programmer, og til tross for at resultatet ble at jeg og min bror ble uhelbredelige TV-slaver da vi ble litt eldre, så tror jeg jo ikke at jeg har hatt vondt av å ikke få ubegrenset skjermtid i oppveksten.

Dette gjør jo også at jeg føler litt på det når barna vil se på TV etter barnehagen. Og ja – jeg har jo latt dem gjøre det. Det er jo derfor de spør! Men jeg liker det ikke. Og jeg har noen små kriterier. Jeg vil for eksempel vite hva de ser på. De får ikke styre fjernkontroll eller velge selv på nettbrettet. Jeg vil helst at de skal se en film og ikke 100 episoder av ett eller annet av middels kvalitet, og strengt tatt vil jeg helst se det sammen med dem. I hvert fall med et halvt øye…

Og noen ganger kunne jeg ønske de lærte noe. Eller ble litt mer aktivt underholdt!

Så da en ungdomsvenn av meg lanserte en ny app for barn, ble jeg mildt sagt glad. Denne appen blander nemlig sammen litt av alt mine barn digger. Det er sanger de kan, dyr som beveger seg, ting å trykke på – og sauer som promper. Når du er 4 og 1,5 år så kommer man knapt nærmere paradis!

Syng! er beregnet for de mellom 1-3 år, men eldstemann hos oss lar seg også underholde en god stund. Da er det sikkert viktig at jeg legger til at han ikke er veldig bortskjemt med spennende og intrikate spill fra før, så alt oppfattes som ganske gøy. Lillemor syns derimot det hele er helt knall, og hun synger med og koser seg maks. Det hele er lett og intuitivt å holde på med, og det er lite man kan gjøre «feil».

Jeg har fått prøve appen gratis, og nå får jeg også muligheten til å la noen av mine lesere gjøre det samme! Gå inn på min Instagram-side og finn bildet av barna som leker med appen – jeg gir bort 10 gratiskoder som kanskje gir deg et lite pusterom i langhelgen som står for døren!

Du kan lese mer om appen SYNG! her –  og følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *