Hvis du hadde født på Fatima-klinikken…

Hvis du hadde født på Fatima-klinikken hadde du født i Zimbabwe. Du hadde vært helt alene, kanskje livredd. Og med rette. Du ville møtt ditt livs farligste dag uten den sikkerheten du behøver – og fortjener. Hvis du hadde født på Fatima-klinikken hadde du vært i livsfare.

Fordi å føde i Zimbabwe er livsfarlig.

Mens smertene rir gjennom kroppen kommer du endelig frem. Du er utslitt. Svetten renner, kroppen er dekket av sand og støv. Vann gikk du tom for for flere kilometer siden, og det finnes ikke noe mer her. Ikke mer enn til de som virkelig trenger det. Du skal bare føde. Du er ikke en av de trengende.

En vakker kvinne kommer mot deg. Hun har de varmeste øynene du har sett på lenge. Et fast grep holder deg i det ei ny ri river gjennom kroppen og beina kollapser under deg. Du klarer ikke lenger holde vekten av den tunge magen. Du orker ikke gå et skritt til, men det er nå det starter. Det er nå ditt livs ferd setter i gang for alvor. Du skal føde ditt barn. Alene, uten noen ved din side. Men du er en av de heldige. En av dem som har klart å komme seg helt frem til dem som kan dette. De to sykepleierne som jobber på klinikken. Og som også er jordmødre. Og din største sikkerhet. Ditt barns beste mulighet!

Inne i det varme huset er det ingenting. Det er kun en fødeseng. Ingen rom for forberedelse eller hvile. Ingen egne avlukker eller muligheter for å trekke seg tilbake. De fødende deler rom med alle de andre. Det er ingen senger. Det er ingenting.

Du kunne født hjemme. Men hjemme er det ingen som kan hjelpe deg. Du har HIV og uten de to verdifulle sykepleierne kan babyen din få det samme. Du vet det, for du har vært og snakket med dem før. Du vet at du trenger disse to. Du og det ufødte barnet ditt.

Du synker sammen. Endelig er du fremme. Nå er det bare den siste innspurten igjen… Den største.

443 kvinner dør pr 100 000 levendefødte barn i Zimbabwe. Det er blant verdens høyeste dødsrate. I Norge er det samme tallet 5.

For i motsetning til Norge, som er et av verdens aller tryggeste land å føde i, så ligger Zimbabwe i den totalt motsatte enden av statistikken. Hjemmefødsel øker risikoen for komplikasjoner, dødfødsler og dødsfall. Smittefaren er stor for både mor og barn, og vaksinering uteblir.

Nå samler Sabona inn penger til Fatima-klinikken. De samler inn penger til å reparere taket, koble til vann og elektrisitet. Penger til nødvendig og livreddende utstyr. De samler inn penger for å kunne gi fødende kvinner et reelt tilbud. Støtte i det mest sårbare øyeblikket i deres liv.

Jeg vet hvor viktig det er med god fødselshjelp. Og nå vil jeg hjelpe med det jeg kan!

Derfor har jeg VIPPSet over penger til #13214. Du kan også benytte bankkontonummer 1254.20.19814 – merk donasjonen med Fatima.

HJELP SABONA Å HJELPE ANDRE!

Og følg gjerne Sabonas arbeid på Facebook!

Og du – sammen er vi sterkere!

DEL – DEL – DEL!!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *