En hjelpende hånd fra Freska

I vårt hjem er en ting klinkende klart for alle; på torsdager vasker vi hus – og ingen får snike seg unna. Da skal det skiftes på senger, håndklær skal vaskes, huset skal endevendes og som premie får vi pizza til middag og vin til kvelds. Men med to barn, hund, lange arbeidsdager og et lønnlig håp om å klare å trene så begynner jeg å kimte kjepper i hjulene til VaskeTorsdagene.

Og jeg liker det ikke.

Jeg akter ikke å bruke helgene mine til hus- og klesvask. Det er helt uaktuelt å stjele den dyrebare tiden fra barna mine – og meg selv, og det strider mot hver eneste celle i kroppen min. Samtidig står jeg midt i #prosjekt2017 der nettopp min og vår tid står helt sentralt, og torsdagene har så langt gått fra å være ukas nest fineste til ukas desidert dårligste dag.

Det liker jeg enda mindre.

Så nå har jeg gjort det. Jeg har takket ja til å ta i mot hjelp hjemme. Selv om jeg strengt tatt mener at man må evne å vaske opp sin egen møkk. At man skal kunne håndtere det man eier, vite at man klarer å ta vare på sine egne ting. Jeg mener barna trenger å se at man ikke kan kjøpe seg ut av alt og jeg vil at de skal føle det samme som meg når de har rydda eget rom når de blir større.

Så da jeg dro hjemmefra i dag følte jeg på en skam. En skam over å etterlate et fremmed menneske i en uke med småbarnsfamiliens søl og støv.

Men dette fremmede mennesket var så søtt og allerede i full fart opp trappa før jeg hadde klart å komme meg ut døra. Hun smilte fra øre til øre og ønsket meg en god dag der jeg forsvant ut og opp til bilen. Og mens jeg satt i møte, og følte at jeg befant meg i en klassereise jeg ikke helt hadde valgt selv, så gledet jeg meg veldig til å komme hjem. Til å finne ut av hvordan følelsen av å få mange timer i gave ville være.

wp-1487869329542.jpg

Og det var akkurat det jeg kjente. En følelse av å få tid. Tid til å gjøre det jeg vil. Tid til å jobbe ferdig. Tid til å være mamma. Tid til å kanskje til og med slappe av.

Jeg kunne synke ned i den nyoppredde senga. Jeg kunne speile meg i kjøkkenvasken og se klart og tydelig gjennom dusjveggen. Overflaten på kjøkkenvifta var renere enn renest og det var til og med vasket bak kaffemaskina.

Og jeg – jeg kunne gjøre akkurat det jeg ville!

wp-1487788543155.jpg

Og ved å bruke Freska.no er du ikke bare sikker på at renholderne får pengene og velferdsgodene sine, men du kan også være sikker på at de tar hensyn til miljøet og gir tilbake til samfunnet. De dekker et større og større område av Norge og du kan sjekke om du kan få besøk av de søte Freska-ansatte der du bor her.

Akkurat nå får du også 20% rabatt på en vask om du vil teste Freska.no ved bruk av rabattkoden jannorama20, og hele 50% rabatt på første vask om du bestiller et abonnement på flere vask! Da må du bruke rabattkoden jannorama50.

Jeg må innrømme at jeg i alle år har vært ekstremt skeptisk til å kjøpe meg fra VaskeTorsdag, men etter denne opplevelsen er jeg helt sikker på at det ikke var siste gang jeg hadde VaskeTorsdagsHjelp hos meg!

Det er viktigere å få tid sammen i hjemmet vårt enn hvem som har vaska det…

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat

wp-1487788562837.jpg

2 kommentarer

  1. Anniken

    Hvordan type pizza er det dere spiser?

    1. Du, akkurat nå er vi inne i en hard Grandiosa-periode da barna har funnet ut at det er best, men noen ganger lager vi selv eller vi har kjøpt de «italienske» til Rema1000 (gjerne calzonen med pepperoni).

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *