Prosjekt 2017

Jeg har begynt med noe nytt. Eller – gammelnytt. Jeg har begynt med noe som har blitt prioritert bort alt for lenge. Som har forsvunnet fra alle rutiner og gått i glemmeboka. Jeg har begynt med body lotion igjen. Jeg kødder ikke. Så ille har det vært.

Barn nummer to tok over livet. Ikke hun alene, men livet totalt sett. Jeg har satt bort meg selv fullstendig. Legger har ikke blitt barbert, håret har knapt blitt vaska, kostholdet har vært helt tilfeldig og tilpasset han på snart fire. Og jeg har mista noe på veien. Mista meg selv. Mista en finesse jeg en gang følte at jeg hadde. En ansiktsfarge jeg føler at jeg har trengt. Man blir ikke et bra menneske av sånt.

Lenge gikk jeg turer. Minst en hver dag. Så begynte jeg å jobbe. Jeg tror jeg aldri har sittet så mye stille som da. Vært så mye inne. Jeg kjører til jobb, jeg sitter og skriver, jeg trenger ikke bevege meg en meter i løpet av hele dagen. På tre måneder gikk jeg opp tre kilo. Det er ganske mye når man bare er en drøy halvannen meter høy. Heldigvis kom januar.

Jeg skal ikke slanke meg. Jeg skal ikke innføre strenge kostholdsregimer i familien. Men jeg vil bli sterk! Og jeg vil holde meg frisk! Jeg vil orke å ake, orke å løpe. Jeg fil føle meg fin nok til å ha sex med mannen min! Jeg var på vei til å ikke gjøre det. Jeg var på vei til å bli inaktiv og miste noe av det jeg alltid har vært. Hvordan kone og mamma vil jeg egentlig være?

Jeg vil være en som er her lenge – og med hele meg!

Jeg begynte i forrige uke. Kasta alt godteriet vi ikke hadde spist opp. Jeg kjøpte frukt og grønnsaker. Jeg skrubba kroppen i dusjen, satte frem en krem og tok ansiktsmaske. Jeg filte hæler og føtter, nappa og barberte. Jeg løp meg en tur og farga håret. Jeg følger med på hvor mye vann jeg drikker, tar vitaminer og trener styrke i stua.

Aldri har jeg sett resultater komme så fort! Utgangspunktet var tydeligvis helt jævlig…

Jeg husker ikke sist jeg virkelig prioriterte meg selv. Når jeg tenkte at det var greit å tenke på meg og mitt. Jeg våkna med rakettene og kjente at januar kom. Og aldri har jeg ønsket et nytt år mer hjertelig velkomment enn i år. Og det handler ikke bare om kropp. Det handler om å gå mer på kino, ta med barna på nye opplevelser, se teater og dra på debatter. Det handler om å invitere flere og oftere hjem til oss. Se mindre på TV, ha mer sex, synge i dusjen og leke ute. Det handler om å finne hverdagslykken i hver dag.

Prosjekt 2017 er i gang – dette skal bli mitt år!

Hva med deg? Hvilke grep vil du ta? Og vil du at jeg skal skrive mer om hva jeg gjør og hvordan det egentlig går?

Følg meg i prosjektet og hverdagen på Facebook og Instagram – og på Snapchat

Fra dagens joggetur…

9 kommentarer

 1. juhuuu — kor artig lell –
  for eg og har prosjekt 2017 – mest for meg selv og i år fyller eg nemlig 50 og eg vil bruke tiden min på meg og alle som eg liker

  lukke te – monika smil

  1. For et fint prosjekt!!!

   Kos deg med et helt jubileumsår i ditt navn!!!❤

 2. Ja, vil høre, lese og se mere!

 3. Martine Hallset

  Åh så kjærkomne ord! Jeg kjenner meg altfor godt igjen. Hva skjedde med meg liksom!? Det var en gang, begynner historie med hva gjelder alt i livet mitt for tiden. Det var en gang en mage, det var en gang et sexliv, det var en gang et overskudd… Og den værste: det var en gang en ansikt som hadde en farge og glød som tydet på at jeg levde.
  Takk for inspirasjonen. Jeg skal tenke på det og se hvordan jeg grave opp meg selv. Hvor skal jeg begynne….?
  P.S: sjekk ut julekalenderen til gestaltterapeut Siw Stenbrenden på fb. Flotte tanker til sånne som oss og om nettopp dette. Anbefales!

  1. Begynn med en time helt alene på badet! En ny skrubb, peeling, body lotion. En tur etter at barn er i seng, frisk frukt og grønnsaker på kjøkkenbenken. Alt er bedre enn der vi er nå!!!❤

 4. Martine Hallset

  Og forresten…. JA! Skriv mer! Jeg er med deg hele veien!

 5. Du høres veldig motivert ut og da går det bra! Lykke til!

  1. Tusen takk!❤

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *