Den harde kampen

Jeg kjenner på panna hans en gang til. Han er ikke varm. Ikke klam. Han ser på meg og smiler tappert «Neida, mamma, jeg er ikke syk! Jeg er nok bare sulten.» De samme ordene jeg akkurat har sagt. For å prøve å overbevise. Jeg vet bare ikke helt hvem. Eller hvem som tror på de.

Det er de morgenene der du trekkes så hardt i. En arbeidsdag inn i det nye året og ordene slår deg hardt i mellomgulvet «jeg har vondt i magen…». Det kan ikke stemme! Ikke nå. Ikke i dag. Jeg har jo et viktig møte. Og så mye jeg må få skrevet. Det er så mange ord som trenger å komme ut, så mange artikler som må ferdigstilles. Jeg har ikke tid til at du er syk nå. Vi har jo akkurat hatt en uke ekstra ferie.

De venter på meg. De trenger meg!

Og jeg trenger de. Jeg trenger at de skjønner at de kan stole på meg. At de ser at jeg er en ressurs. Jeg trenger at de ser at jeg ikke bare er en småbarnsmor, men en yrkeskvinne med kapasitet til å jobbe. Hardt. Jeg trenger å bevise det overfor meg selv også. Bevise at jeg kan drive dette videre, ha en jobb å gå til, skape noe for meg selv!

Jeg ser at han er litt blek. At han ikke helt klarer å lyse opp. Han er jo sikkert bare sliten etter de to første dagene i barnehagen etter ferien. Ikke spiste han så mye i går heller. Eller var det fordi han allerede var dårlig? Nei, det der går jo veldig i bølger, så det var sikkert bare en dag han ikke trengte så mye mat.

Jeg hjelper han på med klærne og han forsikrer meg nok en gang «jeg er ikke syk mamma, jeg er nok bare sulten».

Han var ikke det. Han var syk. Jeg skjønte det halvveis til barnehagen. Jeg fikk levert Lillesøster og så dro vi hjem igjen. Hjem til sofaen og film og små slurker med vann. Hjem til den trygge verden der man ikke trenger å late som man er frisk fordi mamma ikke vil se det hun egentlig ser.

Det er tungt å innrømme at jeg ikke så. At jeg overså.

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *