Tid sammen med et brettspill og en fireåring

Ok – jeg innrømmer det glatt; det er mye mer behagelig å sitte med barna i armkroken og se på Barne-TV enn å gjøre noe koselig etter barnehagen. Og å få til en hyggelig kveld etter barnehagen med et nytt brettspill… La oss bare si det sånn at jeg ikke akkurat gleda meg!

Vi prøvde oss nemlig forrige søndag. Lillemann og jeg skulle prøve et nytt togspill jeg hadde fått tilsendt. Tog er en stor greie for fireåringen, så vi satte oss ned og åpnet spillesken.

La meg kort legge inn mitt første stalltips for innføring av brettspill allerede her; ikke møt et nytt spill sammen med barnet! Sett deg inn i regler og brikker og formål med spillet i ro og mak før det som plutselig fremstår som 11 armer og bein vil åpne og pakke opp og sette sammen og snurre samtidig!

Et annet gammelt jungelord sier at man heller ikke burde ha vært på fest dagen før man leser brettspillregler, men det er en helt annen historie…

Så etter et relativt begredelig forsøk på litt oppbyggende tid sammen, var mine forventninger til hele prosjektet på gyngende grunn. Men – jeg gir meg jo ikke, så jeg varta opp med clementiner, pepperkaker og saft. Vi bada tidlig, fikk lagt Lillesøster og lot TVen stå i fred. Og så starta vi… Vår aller første brettspillkveld!

Jeg skal ærlig innrømme at jeg lot togspillet ligge i ro denne kvelden. I stedet valgte vi å prøve «Mitt første Alias» – og det viste seg å være en braksuksess! Lillemann forstod både konsept og regler fortere enn vi noen gang hadde turt og tro. Og for å være helt ærlig ble vi ganske satt ut over hvordan han løste oppgaven med å beskrive det som var avbildet på oppgavekortene. Og hvordan et snart fire år gammelt hode virker!

«Vi lager honning av den!» HÆ? «Ja, den er rød og gul og grønn. Og så har den nektar! Og det lager vi jo honning av mamma…» 

Og jeg ble ganske så imponert over hvordan spill for barn fremstår også. Morsomme brikker og bilder, snurrepil i stedet for terning som gjør at alle kan bli med uansett hvor tallsterke de er. Store deler som gjør at små barnehender lett kan håndtere alt i spillet.

En kveld med «Mitt første Alias» kan virkelig anbefales, for det var både koselig og gøy!

Så nå skal jeg sette meg ned og prøve å skjønne «Det lille togspillet» også. Det kan jo ikke være så forbanna vanskelig! Jeg nemlig blitt litt hekta på å spille spill med Lillemann. Det er sosialt og gøy, man er tilstede sammen og man kan lett legge inn litt ekstra læring mens man spiller. Men kanskje det aller viktigste er at man er sammen. Og at man ikke bare sitter sammen, men at man faktisk gjør noe sammen også. Og dermed blir man litt bedre kjent med hverandre også! Vi lærte hvert fall mye om gutten vår i går…

Vil du vinne disse to? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet mitt, så kanskje du blir den heldige!

Og så til det aller gøyeste… Jeg har fått lov til å dele ut to spill til en av mine lesere! Og siden jeg liker at alle skal ha samme mulighet og ting skal være enkelt, så vil jeg bare at du kommenterer her på bloggen min. Jeg vil veldig gjerne vite hvem du vil spille med, men du kan også bare skrive en liten hilsen, et god jul eller bare et jatakk. Jeg trekker uansett en vinner helt tilfeldig.

På Tid Sammen finner du flere andre spill også. Og hvorfor ikke gi et brettspill til jul. Jeg vet hvert fall at det hadde falt i smak her…

Kjenner du noen andre du syns burde prøve vinnerlykken? Del gjerne innlegget!

Følg meg videre på Facebook og Instagram – og på Snapchat

Og syns du jeg fortjener det, så nominer meg gjerne til årets Vixen Blog Awards!

21 kommentarer

 1. Hanne Marie

  Elsker å spille spill med seksåringen hjemme. Beste fellesaktivitet etter lesing! 🙂 Håper på å vinne. 🙂

 2. Inger-Mina

  Så koselig å slå av tven og finne på noe sammen. Kan tenke meg det kom mange morsomme beskrivelser.
  Det hadde vært gøy å vinne, da eldste jenta er glad i spill og disse har vi ikke prøvd.
  Ønsker dere en fin førjulstid!

 3. Åå, desse hadde vore kjekke å gitt i julapakke til nieser og nevø til jul! Gubben hadde blitt glad for å sleppa å tenka på pakke til dei tre

 4. Christine

  Med min Live på 4. Spillenes verden er akkurat oppdaget og vi trenger mer enn bildelotto og ludo 🙂

 5. Ja! 😀 Dette hadde vært supert for fireåringen (og foreldrene…)! En god grunn til å gi storesøster litt kvalitetstid med mamma og pappa når terrortwinsa på 1,5 år endelig er i seng! 😉

 6. Vi spiller masse med femåringen, men har ikke prøvd disse. Memory er favoritten, han slår meg til og med… Hadde vært gøy å vinne:)

 7. Camilla G

  Jatakk, et spill hadde vært helt topp 🙂 Jeg har også en fireåring som jeg gjerne skulle spilt sammen med. Har lenge vært på jakt etter spill som passer for en fireåring. Nå skal han snart opere mandlene, så et spill vil nok være kjekt å holde på med når han må holde seg i ro etter operasjonen.

 8. Charlotte klepsvik

  Har en gutt som elsker å spille spill. Ihvertfall på hytten ⭐️ Prøver gjerne lykken

 9. Ingvild e. Røer

  Jeg vil gjerne spille med 3.5 åringen! Og om en liten stund lillesøster på 2, som foreløpig har litt for mye uro i kroppen!storebror derimot, ham elsker det!:)

 10. Vil gjerne vinne for å spille sammen med vår 5 åring 🙂

 11. 3,5 åringen her i huset hat begynt å få øynene opp for konseptet spill, og ville garantert likt dette! 🙂

 12. Ragnhild

  Å, det hadde vært helt herlig å vunnet! Selv om jeg er tenåring så elsker jeg å spille brettspill. Og søskenbarna mine på 4-8 år bor like ved siden av meg. Det hadde vært skikkelig koselig å kunne spille med dem i jula.

 13. Skal spille sammen med storesøster når lillesøster er i seng 🙂 spesielt hyggelig å spille spill i julen, vet ikke hvorfor – men det blir en egen stemning 🙂

 14. Jeg vil spille med min gutt som også nærmer seg fire år. Han blir ofte satt på vent når tvillingsøskene på 1.5 år trenger noe. Derfor hadde det vært gøy å vinne spill som bare vi «voksne» (som han kaller oss) kan spille når småsøskena sover

 15. Annikken

  Jeg skulle spilt sammen med storebror som ble fire i høst. Han har en mormor som har spilt mye memory, lotto, yatsi (med tilpassede regler…) med ham og han har fått sansen for spill. Så det står på ønskelista til jul!

  Det er gøy å følge bloggen din, for vi har ganske jevngamle barn og dermed leser jeg om mange kjente situasjoner. Vi fikk en lillesøster rett etter at deres kom, så jeg kjente meg godt igjen i oppdateringene dine som høygravid:)

 16. Jeg vil spille sammen med vår sønn på 3 år, og håper vi får mange hyggelige spillkvelder sammen. 🙂 Og Mamma’n kommer aldri til å la ham vinne uten kamp!! Hoho! 😀

 17. Kristine

  Jajaja! Her i huset elsker vi brettspill. Og vi har en 4-åring som mener togspillet er perfekt for han…

 18. Vi spiller mye spill sammen! Alias og Togspillet hadde vært perfekt for jentene våre på 7 år og snart 3 år ❤

 19. Rannveig

  Elsker å spille brettspill med tantebarna mine, så dette hadde vært perfekt 😀

 20. Disse hadde nok vært midt i blinken for vår gutt på 4 år!

 21. Anne Grethe

  Vil gjerne spille det med nevøen min på 5 år. Han synes spill er kjempe gøy:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *