Takket være Donald Trump…

Plutselig er det på alles lepper. I pauserom du aldri har hørt om det før. Blant menn som aldri har ment noe og kvinner som aldri har kjent noe. Selv de som hardnakket hevder at det ikke lenger eksisterer. At samfunnet er fritt for det. Og det kan vi takke Donald Trump for!

Tenk at det var der det skulle komme fra!

Det blåser en frisk vind over den internasjonale likeverdsdebatten. Den som handler om at menn ikke har rett på kvinner. At menn ikke bare kan forsyne seg, ikke rakke ned på, ikke heve seg over. Det handler om kvinners rett til å bli behandlet som et likeverdig menneske. At kvinner skal kunne stå ved siden av en mann uten å føle seg mindre verdt eller på annen måte underlegen.

Det handler om Mannegruppa Ottars jazzing og hele verdens mannegruppeleder Donald Trumps forsøk på å bli verdens mektigste mann.

Og vi blir redde. Selv de som ikke vil bli det. Vi blir redde for at verden er på vei til å rase fullstendig sammen. Vi blir redde for at vi skal flyttes tilbake i tid, tilbake til et samfunn der kvinner var rettsløse og menn gjorde som de ville.

Donald Trump sitter på sin høye stol og dingler med beina i mangel på bakkekontakt. Han aner ikke at man i et lite land i det fjerne Europa opplever at den ene voldtektssaken etter den andre trekkes frem i lyset. At det gang på gang blir vist at menn går fri fra anklagene fordi kvinnen hadde for kort skjørt eller hadde sagt ja en annen gang. At det gis strafferabatt for innrømmede voldtekter fordi offeret hadde et kallenavn på nett med en seksuell undertone.

Donald Trump vet ikke at det finnes en befolkning i et lite land som går i demonstrasjonstog for å vise støtte til ei jente som må leve med at hennes tre voldtektsmenn går fri fordi noen syns gjerningsmennene ville få en litt for lang straff om de ble kjent skyldige.

Donald Trump vet ikke at hans oppførsel blir sammenlignet med en gruppe små menn som slenger om seg med nedverdigende vitser og hevnporno på nett. Han vet ikke at det brygger opp mot storm blant mennesker som aldri før har brydd seg om hvordan menn behandler kvinner – og at han er en av hovedårsakene.

Og jeg visste ikke at jeg skulle sitte i det lille landet og takke Donald Trump for at han har så lite magemål at han faktisk valgte å stille til valg som USAs neste president. At jeg skulle takke han for at han er så jævlig motbydelig og ser på kvinner som små vesener plassert her til hans glede og forlystelse.

Tenk at jeg skulle sette så stor pris på at en mannegris i USA oppfører seg så bedritent mot sin kvinnelige motstander!

For endelig syns det for alle. Alle får sett hva vi kvinner risikerer å møte der ute i den virkelige verden. I den store manneverdenen. For dette er ikke unikt! Det er ikke noe nytt! Dette er virkeligheten – for mange!

Og når kvinner i dag opplever å nærmest være rettsløse i møte med sine voldtektsmenn i rettssalen, ja da er ikke det sånn verden har blitt. Det er rett og slett sånn verden alltid har vært – vi har bare ikke sett og hørt det.

Det er ikke noe nytt at kvinner blir tafsa på mot sin vilje. Det er ikke noe nytt at kvinner blir fremstilt som svake eller fæle i møte med en mann. Det er ikke noe nytt at kvinner ikke blir trodd om de anklager en mann. Og det er ikke noe nytt at kvinners oppførsel eller bekledning brukes til å rettferdiggjøre menns angrep eller overgrep.

Dette er gammalt nytt! Dette er sånn det alltid har vært! Og takket være Donald Trump, Manneklubben Ottar og noen med- og lekdommere i Norges rettssaler har vi blitt vekket og gjort oppmerksom på at vi ikke er der vi trodde vi var. At vi som alltid har ropt høyt om at kvinner fortsatt undertrykkes hver eneste dag dessverre har hatt så alt for rett.

Jeg ønsker USA og verden lykke til i dag. Måtte den første kvinne vinne…

Følg meg videre på Facebook og Instagram – og på Snapchat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *