Hverdagsflukt

Jeg hadde egentlig tenkt til å bare gå. Gjøre det fornuftige. Men så satte jeg meg ned. Tok et glass vin. Så på klokka. Strakk på beina. Pustet godt ned i magen. Flyktet ut av vinduet. En hverdagsflukt… Hvor lenge kunne den vare?

Jeg drar alltid hjem. Så fort jeg kan. Jeg pakker sammen og reiser før det blir kø, før alle andre. Jeg står klar med middagen når de andre kommer fra barnehagen. Jeg har lufta bikkja, satt på en klesvask, rydda ut papp og papir. Jeg har hatt full dag på jobb etter at barna er levert, og når de er i seng setter jeg meg ned for å ta igjen enda noen timer. Jeg styrer en huseierforening, skal bytte noen tak og et carportanlegg, jeg møter banker og kunder og rydder plass i kalenderen.

Og jeg kommer alltid hjem. Så fort jeg kan.

I dag dro jeg på det. Jeg sendte en melding til ei venninne jeg ikke har sett på ALT for lenge. Hun satt fast på jobb. Jeg vurderte å shoppe litt, men følte ikke helt at jeg hadde råd. Det var to timer til jeg hadde sagt at jeg skulle vende nesa hjemover. To timer! Drar jeg med en gang ender jeg opp midt i middag, Barne-TV, legging og kaos. Jeg skulle jo ikke det i dag!

Jeg er jo på konferanse!

Jeg er jo ute i verden!!!

Så jeg blir. Bare litt til. Alene… Jeg tar en pølse sammen med ei jeg har kjent i tre timer. Hun drar på foreldremøte. Og jeg bestemmer meg. Med raske skritt går jeg bort til baren. Bestiller et glass hvitvin. Før jeg rekker å ombestemme meg. Jeg har nesten ikke batteri igjen på telefonen og PCen la jeg igjen hjemme. Det eneste jeg har er en notatbok og tankene mine. Og det lille glasset med vin.

«Hvordan går det, er du på vei hjem?» Egentlig ikke… Egentlig vil jeg kjøpe meg et magasin og sette meg på en bar. En for bare voksne. Helt alene. Sette meg ned og vente til kokka blir 18.00.

Men jeg gjør ikke det. Jeg drar selvfølgelig hjem. Så får jeg klemt på barna mine en gang til i dag. Tøysa med Lillesøster i badekaret, sett på Barne-TV sammen med Lillemann.

Du er verdens mest fantastiske mamma, mamma!

Ok da… Jeg fikk min lille halvtime. Min lille hverdagsflukt.

Det er kanskje ikke lengden som teller. Hvert fall ikke om man gjør det litt ofte. Men neste gang tror jeg at jeg lar den bli biiiittelitt lengre…

Følg meg videre på Facebook og Instagram – og på Snapchat

Hverdagsflukt

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *