Når feberen herjer…

Jeg kommer aldri til å venne meg til det.

Aldri til å føle meg helt trygg.

Jeg kommer nok alltid til å tenke på de tunge dagene.

For når du er syk, og jeg holder hånda di, da kommer de tilbake.

Som små lysglimt ser jeg bilder av den lille, slappe hånda di i min. De tynne, lange fingrene som grep rundt tommelen min, og aldri slapp. Den lille kroppen som ikke tålte at jeg strøk på den. Alle slangene. Alle lydene.

Når du ligger med feber i dag, går tankene mine tilbake til da du var så syk at jeg ikke fikk holde deg på fire døgn. Da tiden stod stille og jeg ikke visste om det var i går eller forrigårs du ble født. Da jeg ikke turte å være stolt av at du fantes, ikke inviterte noen inn.

Akkurat som da kan jeg nå føle at jeg ikke strekker til. At jeg ikke klarer å hjelpe! Når du gråter fortvilet ut i natta og ikke vil at jeg skal ta på deg. Ikke trenger at jeg holder deg.

Og alt jeg vil er å ta deg i armene og vise deg at jeg passer på deg. For alltid!

Men så vil du ikke ha meg. Jeg når ikke frem. Når ikke inn. Jeg får ikke være den mammaen jeg vil være for deg. Får ikke være der for deg.

Jeg husker så godt da du var bitteliten. Da jeg gikk gjennom de lange sykehusgangene med nattens morsmelkrasjon. Det var helt stille rundt meg. Det eneste jeg hørte var lyden av mine egne skritt. Lyden av min egen puls som slo så hardt. For der inne, der du lå, kunne alt skje. Jeg kommer aldri til å glemme den følelsen jeg hadde der jeg stod og så på deg. Så hjelpeløs. Så tafatt.

Jeg hadde akkurat blitt mamma og jeg kunne ikke en gang holde deg når du gråt.

Når du får feber får jeg en følelse av å falle. Jeg hører pulsen slå og alt annet blir borte. Jeg vet at det ikke er farlig for deg, men kroppen min kan bare reagere på en måte. Den eneste måten den kjenner. Jeg håper den lærer seg en måte til snart…

Følg meg videre på Facebook og Instagram – og på Snapchat

4 kommentarer

  1. Gosj, nå falt det en tåre her <3 Nydelig skrevet <3

    1. Tusen takk! Går mye bedre nå…❤

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *