Når mammahjertet gjør et gledeshopp

«Mamma – se; dette er akkurat som julenissen! Her kommer jeg med sekken min full!» Den lille som var så syk i går og i natt får et glimt av glede i øynene og stråler der han står ved kjøkkenbenken. Vi baker eplekake. Sammen. Og når jeg går for å hente smør kjenner jeg hjertet ta et lite gledeshopp.

For det er dette det handler om – jeg har skjønt det nå…

Det er de små, nære øyeblikkene som gjør at det er verdt det. De øyeblikkene der den betingelsesløse kjærligheten bare lyser mot meg, overrumpler meg fullstendig. For det er det som skjer. Jeg blir helt slått i bakken av hvor sterkt det er å høre ham si «mamma». Når det er en helt naturlig del av setningen hans. Når jeg skjønner at jeg er en helt naturlig del av livet hans.

Selv om han er en helt eksepsjonell del av mitt.

For selv om jeg ikke lenger tenker spesielt mye på hvordan Lillemann og søsteren hans ble til, så kjenner jeg fortsatt på at det er helt utrolig at de er her. At veien mot det helt naturlige er ferdiggått – og at det gikk så bra. At det var akkurat de to som kom og at det er akkurat de to som ser på meg med hengivenhet rett før de sovner. De to som ser på meg med øyne som lyser av trygghet, tillit og kjærlighet.

Livet mitt handler ikke lenger om alt jeg vil oppnå. Livet mitt handler mer og mer om hvem jeg vil være, og hva jeg vil være for andre. Hva jeg vil være for barna mine. For mannen min.

Jeg vil være den naturlige delen, være den trygge havnen. Og når den lille gutten min står med en pose med eplebiter i hendene og i sin verden ser julenissens store sekk med gaver, da er det ikke rart om hjertet tar et ekstra lite gledeshopp.

Og nå, akkurat nå, er det dette livet handler om…

Følg meg videre på Facebook og Instagram – og på Snapchat

Lille Bakermester...
Lille Bakermester…

2 kommentarer

  1. Masse god bedring til lille <3

    1. Tusen takk… Han er skikkelig pjusk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *