Den store overgangen

Nå er det to og en halv uke siden jeg begynte å jobbe. Siden den store overgangen til den nye hverdagen kom. To og en halv uke med lange og innholdsrike dager. To og en halv uke litt på etterskudd og med helt nye utfordringer. Denne overgangen krever sin familie!

Det er ingen tvil om at vi har hatt et luksusliv så langt. Et liv med massevis av tid, overskudd og fleksibilitet. Jeg har kunnet handle på dagtid, barna har blitt levert klokka 09.00 og middagen har stått på bordet når alle har samlet seg etter dagens gjøremål. Nå er det ikke lenger sånn.

Jeg syns det er godt å kjenne at vi får til ting. At vi klarer å få gjort jobbene våre og gi barna våre et godt liv. Jeg blir glad inni meg når jeg merker at de to små koser seg, sover bedre og spiser mer. At jeg selv syns det er godt å komme hjem til de to. Godt å holde dem, sitte på gulvet og leke, prate med dem om den lange dagen.

Men en merker nok bedre enn de andre at jeg ikke lenger alltid er hjemme. Ett av familiens medlemmer ser plutselig hvor godt det er å ha en hemmafru. Men den tidligere hemmafruen har på ingen måte kommunisert godt nok om hvordan dagene med full jobb både i og utenfor hjemmet faktisk er. Hemmafruen har, nok en gang, glemt å bruke ordene sine…

For når man skal bygge opp en bedrift, selge inn til nye kunder, levere til eksisterende, samtidig som du leverer i barnehagen, vasker hus og alle klær, baker brød, setter opp middagsliste og handleliste, handler inn og lager middag nesten hver dag – ja da blir det litt mye!

Og da er det ikke så lett å forstå at barna dine blir henta sist i barnehagen i dag også…

For plutselig sitter vi i «min jobb er viktigere enn din»-fella med begge beina. Vi tramper ned i den dype grøfta og finner ikke veien opp igjen. Barna blir syke og jeg vet at helgen min går fløyten like fort som feberen til Lillemann stiger. For jeg skal jo uansett bare sitte hjemme og skrive…

Jeg vet at ikke Ingeniøren tenker det, men det er det jeg hører.

Vi får snakke om det når jeg finner ordene mine igjen. Enn så lenge har jeg en hel del andre ord jeg må finne…

Følg meg videre på Facebook og Instagram – og på Snapchat

Overgangen
Når du har med deg veske, PC og… tåteflaske på jobb!

2 kommentarer

  1. Du skriver så bra <3 Og all ære til dere som sjonglerer livet med barn og mer enn 200% jobb <3 God klem, og håper du finner ordene dine snart<3 Kommunikasjon er alfa og omega <3

    1. Tusen takk! Det er jaggu ikke bare lett, men så er det veldig gøy også da!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *