Mr. Juksepermpappa

Jeg husker en pappa som vasket hus, lagde middag, bygde ting og visste mye mer om barnet  vårt enn meg. En pappa som lekte på gulvet og gikk lange turer. Jeg husker en pappa som fikk full råderett i hjemmet og hadde stålkontroll på alt! Jeg husker han, sånn litt i det fjerne…

Jeg savner Pappapermpappaen!

For Juksepappapermpappaen er ikke som Pappapermpappaen. Juksepermpappaen får nemlig ikke ta kontrollen, og ikke gir han spesielt uttrykk for å ville det heller. Juksepermpappaen husker ikke at barnet skal ha sviskemos eller at det er på tide ed en hvil. Juksepermpappaen finner ikke frem klær til barna, finner ikke på middager og gir ikke mammaen kjeft for at hun ikke aner at barnet ikke spiser såååå store biter med kjøtt!

Men Juksepermpappaen gjør mye! Kjempemye!!! Det bare passer ikke alltid at barna er med… De skrur for eksempel en hel del på motorsykkelen sin. Og så kjøper de en gammal haug avtar en racersykkel som det også må gjøres en hel del med. De leier også en minigraver når man er på hytta og sitter i den en hel dag. Alene. Og storkoser seg.

Juksepermpappaen forventer at fruen skal bli omtrent like euforisk som han når motorsykkelen endelig lager en slags sammenhengende lyd mens det renner over med oppvask inne og vaskemaskina er full av klissvått tøy. Juksepermpappaen prøver å perse på kveldsjoggen den kvelden mor i huset har magesjau og minstemann er våken med sin første egnervervede barnehageforkjølelse og bikkja piper med begynnende løpetid. Juksepermpappaen er faktisk helt overbevist om at vi ikke har vaska huset en eneste gang på de åtte første ukene av permisjonen!

Juksepermpappaen har ingen positiv påvirkning på husets interne likestillingen…

Men Juksepermpappaen legger Lillesøster med største selvfølge og stjerner i øya hver eneste kveld. Juksepermpappaen lar mammaen sove litt lenger enn ham hver eneste morgen. Han triller og triller, bærer og bysser. Han prøver å lytte til de eviglange fortellingene til Lillemann og han danser med meg på kjøkkenet når det kommer en fin sang på radioen. Selv om klokka bare er 08.00…

Juksepermpappaen har kanskje ikke like kontroll som Pappapermpappaen, men en ting har han. Han har et stort, svulmende hjerte for familien sin, og det til tross for at vi har vært sammen hver eneste dag i ti uker!

Juksepermapappaen er egentlig ganske imponerende han også…

Juksepermpappa

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *