En liten sliten pike…

Øynene hennes ser på meg med et fortvilt blikk. Kroppen spenner seg, men øynene glir igjen og forteller om en lang dag med nesten litt for mange inntrykk. Den lille jenta mi. Min lille slitne pike…

For barnehagejenta vår får virkelig kjørt seg om dagen. Det er så mye som skjer at man nesten ikke har tid til å sove. Og man vet ikke helt om man skal sove en eller to ganger, om man vil sove alene eller sammen med mamma om natta. Det er ikke så greit å si om man egentlig vil spise middag eller grøt, om man aksepterer å få litt hjelp med den skjea eller om egentlig alt må spises med fingrene.

Det er snørr og sand over alt. Alt blir smakt på og alt skal testes ut. Og i dag – i dag sa hun «mamma» sånn helt på ordentlig. Sånn «jeg vil at du skal komme hit til meg»-mamma. Ikke den mamamamamama’en som har vært et slags mantra i så lang tid, men den helt tydelige «mamma»en. Den man lengter etter.

Og så blir hun så trøtt. Så inderlig trøtt… Midt i middagen er det plutselig nok. Badet må tas i et forrykende tempo, tenner pusses og en stor flaske varm melk går ned på høy kant. Men det er ikke nok. Det er noe som mangler. Noe man ikke får nok av i en hektisk barnehagedag. For den lille travle jenta mi trenger plutselig mammaen sin. Veldig.

Min lille slitne pike lener seg inntil brystet mitt. Hun nynner den lille sangen vår sammen med meg og trekker dyna godt rundt seg. Og den varme kroppen blir så vidt merkbart litt tyngre. Pusten går litt saktere og jeg puster tungt ut sammen med henne.

Jeg kan sitte sånn for alltid.

Min lille slitne pike. Jeg vil at du skal vite at jeg ser deg. Jeg ser at du enda ikke har blitt ett år. Jeg ser at du blir trøtt og at dagene blir lange. Jeg ser at du trenger meg, kanskje mer enn på lenge. Og jeg går ingen vei. Jeg er her – og jeg har tid til deg. Helt til du ikke har tid til meg lenger.

Jeg frykter det ikke er spesielt lenge til…

Følg meg videre på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

img_1275.jpg

4 kommentarer

 1. Så fint skrevet. Dette skal jeg ha i bakhodet når min lille vokser til og en dag skal starte i barnehagen.
  Vil du vurdere kortere dager eller feks. fri fra barnehagen en dag i uken? Frem til hun blir større? Ettersom jeg hsr forstått så er du ikke i jobb om dagen, så ville du vurdert dette frem til du selv er tilbake i jobb?

  1. Både ja og nei… Jeg tror hun har godt av kontinuiteten av å være der hver dag samtidig som livet hjemme med mamma begynner å bli ganske kjedelig. I dag var hun i barnehagen fra ca 10-15-30, så hun har allerede ganske korte dager, men etter en litt trøblete natt var det mer enn nok…
   Jeg tror det viktigste vi gjør er å ha tett, daglig dialog med barnehagen og legge til rette for at hun får så fine dager som mulig! Da tror ikke jeg barnehagelivet er en belastnig for de små, men et godt og trygt miljø å være og utvikle seg i!

   Lykke til når det blir deres tur!
   Barnehage er så bra!!!

 2. Jeg jobber i barnehage med de aller minste, og jeg ser at det virker som det fungerer aller best for de små som kommer tidlig(ere) og blir hentet tidlig. F.eks 9-14.30 istedenfor 10-15.30. Kontinuitet er bra, og jeg tenker at det er ikke noe problem med å gå hver dag når dagene blir så korte.

  Syns forøvrig du beskriver barnehagestarten bra, og det er godt for meg som pedagog å få innblikk i foreldrene sin opplevelse av tilvenningen i barnehagen også 🙂

  1. Enig, og egentlig er vi nok mer der, men med storebror i samme bhg og frukt kl 15 er det «vanskelig» å hente før… Da blir jo frøkna sittende i bilen hele ettermiddagen!

   Vi har vært utrolig heldige med en fantastisk barnehage og to barn som har elsket å være der fra dag en! Det er så godt for foreldre å vite at de små klumpene våre har det bra!❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *