Hva gjør jeg nå..?

Barna er ute av huset, mannen snekrer ett eller annet, bikkja vil helst sove ut etter all den slitsomme ferieringa og jeg – jeg er arbeidsledig. «In between jobs». Ikke hjemme med barn, ikke Hemmafru, men uten jobb. Uten noe å gjøre.

Hvordan skal jeg leve i en hverdag som står litt på vent?

Og hvilken vei skal jeg velge?

Jeg kan gå for å bare finne meg en jobb. Uansett hva det er. Jeg har tenkt at jeg må det. Jeg har våknet med åndenød og vondt i magen. Jeg har grått og fortvilt. I det stille. For meg selv. Jeg har ikke fortalt Ingeniøren hva jeg tenker eller hvordan jeg har hatt det. Jeg har prøvd å flykte fra virkeligheten, holdt meg borte fra realiteten. Men nå er den her – enten jeg vil eller ei. Jeg kommer ikke utenom.

Jeg har ikke ubegrenset med midler eller en gjeldsfri hverdag. Jeg har forpliktelser og regninger som alle andre. Jeg har ikke all verdens muligheter eller noe som jeg vet at venter på meg der ute. Jeg er i akkurat samme marked som alle andre som er uten jobb nå. Det er skummelt og det er ensomt. Det er en utenforverden det er vanskelig å beskrive.

Men jeg kan ikke sitte inne og se ut i ingenting mens jeg venter på at nye jobber skal legges ut. Jeg kan ikke isolere meg eller slutte å tenke bare fordi jeg ikke har en jobb å gå til. Så hva gjør jeg nå? Hvordan fyller jeg dagene?

For en ting er helt sikkert; jeg må ha en plan! Jeg må vite hvor jeg vil, jeg må ha en struktur på hverdagen og jeg må finne veien mens jeg går. Når Ingeniøren begynner å jobbe igjen blir det jeg som leverer i barnehagen – og på den måten kommer jeg jo i gang hver morgen. Jeg har som mål å søke på minst en jobb jeg virkelig har lyst på hver dag, og så skal jeg skrive alt det jeg har lyst til å skrive.

I tillegg vil jeg bruke tiden på å møte mennesker som inspirerer meg. Folk jeg allerede har møtt, og kanskje noen jeg ikke har truffet enda. Jeg vil snakke med mennesker som har funnet sin vei på ulike måter. Tatt modige valg, satset – og vunnet! Ja, eller tapt… Kanskje finner jeg min nye hverdag helt selv?

Jeg har hvert fall bestemt meg for en ting; jeg skal ikke ha dårlig samvittighet for at jeg er ute i frisk luft, trener eller koser meg sammen med andre bare fordi jeg ikke har en jobb. Jeg skal heller ikke jobbe fulltid som husmor eller ha barna hjemme. Nei, nå er jobben min å skape en hverdag for meg selv som vil gi meg den gode følelsen av å prestere, høre til og være verdt noe.

Så hva gjør jeg nå? Jo, jeg bretter opp ermene, tar meg tid til å bli inspirert og tar ansvar for min egen fremtid!

Det er det bare jeg som kan gjøre!

Følg meg videre på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

Hva gjør jeg nå

10 kommentarer

 1. Care by Linn

  Det der hørtes deilig befriende ut!! Du kommer sikkert snart i mål.

  1. Jobber hardt med mind set om dagen kan vi vel si! Men vet du – nå er det min tur til å finne en jobb der jeg trives og gleder meg til neste dag uten å kjenne på alt jeg ikke rekker eller forsaker!

 2. Tone Elise Asora Holm-Aalborg

  Heia deg!

  1. Tusen takk Tone-og det samme til deg!!!

 3. Tusen takk flinke du! Har en datter som er litt eldre enn din minste skatt… nå bhg barn!! Og jeg som deg, arbeidsledig.. første gang jeg skriver det til noen. Var så dum å flyttet til ny by som høygravid og sykemeld pga ekstrem sv.kvalme. så nå etter permen sitter jeg med hode i henda å biter negler. Aldri vært arbeidsledig før.
  Men har en støttende mann, solfylte hverdager, is (alt for mye is), og trygge jobber jeg skal søke på:)
  Ønsker oss begge masse lykke til 😉

  1. HEIA OSS!!!

   Det er ikke lett å havne utafor normalen, men samtidig kan vi jo velge å se på dette som en mulighet! En mulighet til å redefinere oss selv litt, nå som vi er mødre og definitivt endret fra hva og hvem vi var for bare noen år siden!

   Skal jeg være borte fra barna mine skal jeg hvert fall ha det bra der jeg er!

   You go girl! Arbeidsledig er ikke farlig, det bare føles sånn med en gang…

 4. Synes du er superflink jeg. Heier masse på deg <3

  1. Tusen takk Fru Jacobsen!
   Gjør så godt jeg kan…

 5. Hei du! Dette var godt å lese. Er selv arbeidsledig, og jenta på 1 år begynner i bhg på mandag. Sliter med dårlig samvittighet for at hun skal i bhg når jeg bare skal være hjemme.. Men prøver å tenke positivt, hun får det jo fint i bhg. Så får jeg bruke tiden godt hjemme og søke jobber imens. Men er vanskelig!

  1. Å søke jobber er strengt tatt nesten en fulltidsjobb og den får du ikke gjort med en ettåring hengende rundt beinet!

   Jeg tror det er viktig for selvfølelsen vår at vi ikke låser oss i at vi er arbeidsledige, men heller fokuserer på at vi er arbeidssøkende! Av en eller annen grunn syns jeg det høres mye bedre ut…☺️

   Lykke til med barnehagestart og jobbjakt! Dette skal bli vår høst!!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *