Vårpuss

Er det ikke rart hvordan alt ser litt nedstøva ut om dagen? Hvordan vinterens farvel etterlater et grått, tynt teppe over alt og alle? Vel – jeg skal være helt ærlig å si at det teppet nok ligger over denne småbarnsmammaen også. Og det jeg har funnet når jeg har begynt å skrape litt i overflaten er ikke akkurat pent!

Jeg har ligget ni måneder på en sofa. Fjorårets sommer regna bort og tobarnslivet har så langt vært sterkt preget av nødløsninger og ørsmå pauser fra hverdagen. Ikke skjelden har jeg selskap både på do og i dusj, henda er stort sett alltid i vann og huden er både vinterblek og litt gusten. På torsdag reiser vi til Italia. Vi skal pynte oss og feire kjærigheten og gode venner. Nå er gode råd ganske dyre rett og slett!

Noen ting har jeg ikke tenkt til å bry meg om, mens andre ting bare MÅ tas tak i. Jeg har fått en ny bestevenn som heter «holdintruse», men jeg har smurt føtter både tidlig og seint for å komme elefanthuden på hælene til livs. Jeg har snart brukt en hel liten flaske med neglebåndsprodukt og endelig ser det ut til at de store, dype, blødende (!) hakkene har forsvunnet for denne gang. De mange grå hårene må farges og ikke minst klippes, huden må skrubbes og hjelpes på alle mulige måter og jeg skal gjøre ting jeg ikke visste at jeg noen gang ville finne på å gjøre. Jeg mener – jeg leker jo ikke bryllupsgjest heller! Med all respekt for min kjære venninne så vil jeg jo gjøre mitt for å fremstå som om jeg har vært utenfor huset siden Lillesøster kom…

Men en ting har jeg. En ting som har kommet helt naturlig og rekende på ei fjøl. Trygdefargen i ansiktet er frisk og fin og vitner om mange turer i sol og regn. For selv med fast bruk av faktor 15  har de mange og lange turene med frøken Tannfrembrudd gitt resultater. Og få ting er vel bedre enn det! For er det et bedre tegn på vår en rødmende kinn og en snikende brunfarge på de små hudflekkene som får kjenne solens varmende stråler? Finnes det egentlig noe bedre enn å se at vinterens gustne preg forsvinner og bytter plass med vårens glød?

Så mens jeg lar sol og vind herje med ansiktet mitt, så skal altså resten av uka brukes til årets vårpuss av kropp. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å skinne om kapp med sola i Verona og jeg skal gjøre det for min egen del. Jeg skal gjøre det jeg kan for å føle meg fresh, kunne smile bredt til mannen min og nyte noen dager med bare han jeg elsker og trives best med i hele denne verden.

Nevnte jeg at jeg gleder meg til helgen?

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

Vår

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *