Stolt

En gang stod jeg ved siden av senga di og lurte på om jeg noen gang skulle få vise deg rommet ditt. En gang tok jeg hånda til pappaen din og holdt så hardt jeg bare kunne mens vi bestemte oss for at vi skulle klare alt sammen med deg. For deg. I dag stod jeg med hoppende hjerte og spionerte på deg. Og du gjør skam på alt legene en gang fryktet.

For vi forberedte oss på trehjulssykkel når du blir femten, på store utfordringer og lite selvstendighet. Vi forberedte oss på timer hos fysioterapeut og logoped og vi fryktet det aller, aller verste. Ingen visste hvor anfallene dine kom fra, ingen visste om de noen gang ville forsvinne. I dag syklet du hjem fra bestekompisen din for første gang. På tohjulsykkelen din. Med hjelm og støttehjul. Og du er tre år…

Det er ikke langt. Det er ingen bragd. Det er tryggere enn tryggest og for mange er det ingen prestasjon i det hele tatt. Men for meg, som en gang fryktet at jeg aldri skulle få se deg gjøre akkurat dette, for meg var det stort. For meg var det en fremtid jeg ikke turte tro på, en opplevelse jeg en gang fryktet jeg aldri skulle få.

Og du var så stolt. Så uendelig stolt! Du hadde dratt hjem fra en kompis helt alene for første gang, og jeg tror du virkelig forstod hvor stort dette var! Ikke fordi du en gang var fryktelig syk, men fordi du begynner å bli stor!

«Elskej du meg, mamma?» Det vet du vel, Lillemann, hvorfor spør du om det? «For jeg elskej deg veldig…»

Du skulle bare visst… For som Store Hare Hasselbrun sier til Lille Hare Hasselbrun;

Jeg elsker deg herfra til stjernene – og tilbake…

Og i dag gjorde du meg stoltere enn jeg trodde jeg kunne bli. Så stolt at jeg måtte gråte litt…

Følg meg og mine små mirakler på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

img_8826.jpg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *