Varsom varme

Hun gråter stille. Så helt alene. Hun finner ingen av dem hun kjenner, leter gjennom alle rom, i alle kroker. Hun er redd. Fortviler. Og dere ser henne. Dere holder henne. Dere gråter nesten litt med henne.

For nå er det deres jobb å gi tryggheten. Tryggheten hun har hjemme. Det er dere som skal blåse på skrubbsår og lære bort nye sanger. Det er dere som skal skape den gode hverdagen. De varme stundene.

Dere nærmer dere sakte. Gir den lille jenta lov til å lete, men leter sammen med henne. Dere tar med apekatten hennes, den hun har tatt med seg hjemmefra. Dere holder dem begge i hånda og snakker med rolige stemmer. Dere er to voksne og ett lite, usikkert barn. Den lille ser på dere med store øyne og et blikk så fylt av fortvilelse og forvirring. Hvor er de? Hvor er mamma og pappa? Og hvem er egentlig dere?

Dere beveger dere som i en dans. Ingen brå bevegelser. Ingen høye stemmer. Dere bytter på å holde henne, tar på henne dressen og lua, finner frem vogna og smokken. Dere legger henne varsomt ned og som ved et trylleslag er apekatten der hos henne. Dere bader henne i trøstende ord, luller henne i en strøm av omsorg. Den lille kroppen lar gråten stilne og synker ned i vogna si. I den kjente lukta. De vante omgivelsene. I det dere triller henne ut ser dere på henne med et blikk så fylt av kjærlighet at man nesten skulle tro at hun var deres egen.

Jeg setter meg inn i bilen og ser Lillesøster i speilet. Den lille jenta som om ikke mange måneder skal trilles ut av de samme menneskene. Hun som skal hvile i de samme fangene, oppleve den samme kjærligheten og den samme omsorgen. Jeg vet med meg selv at jeg kommer til å gråte med henne noen dager, men jeg kommer også til å være helt trygg. Trygg på at hun vil bli sett. At hun alltid vil ha en hånd å holde i når hun leter etter tryggheten.

«Vi har verdens beste jobb» sier dere når dagen er over. De små sjefene deres er uendelig heldige som har dere også…

Tusen takk for at dere finnes!

Om noen få uker må barnehagesøknaden være inne. Har du tenkt på hva som er viktigst for deg og ditt barn når du leter etter den perfekte barnehage?

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

6 kommentarer

 1. Ingrid E

  Så fint skrevet <3

 2. Tåren renner fra kinnene mine nå. Tenker på at det ikke er mange månedene før det er min lille jente som skal begynne i barnehage. Håper hun får det trygt der. Kjenner at det kommer nok til å bli like tøft for moren…

  1. Det er veldig spesielt. Veldig rart… Men også veldig godt! Når man finner rett sted…❤️

   Dette klarer vi Helle!

 3. Marianne

  Her i huset har vi akkurat søkt, veldig rart! Vår lille Magnus bikker året til høsten før han starter. Litt spesielt er det i vår situasjon da pappaen hans er pedagogisk leder i barnehagen han skal begynne i, dog ikke på samme avdeling. Tenker at det ihvertfall gir en myk start det at pappa er i, barnehagen hele tiden. For han kommer jo det til å bli det mest naturlige i verden at pappa er der hele dagen, litt sånn «jøss, har ikke de andre barna pappa her» liksom. Men det kommer nok til å by på utfordringer også, blir nok ikke alltid så lett for en liten tass å skjønne at pappa må hjelpe og leke med alle de andre 60 barna også.. Men fryktelig praktisk da gitt, pappa tar med seg ungen hver dag på jobben! 😉 Så kan mamma hente hver dag når hun slutter kl 14.00. Med andre ord, litt flere timer sammen på hektiske ettermiddager.. 🙂

  1. Lillesøster begynner før hun er ett, men så har hun jo vært der hver dag da, så det blir jo ikke så mye nytt som det ble for Lillemann! Er jo uansett rart… Men litt godt også, når vi kommer dit. Er enda mange måneder igjen!❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *