Hyttero

Det er helt mørkt rundt oss. Så mørkt som det var i middelalderen. Det er stille i fjellet. Ikke en bil passerer. Det knitrer i peisen og to slitne barn ligger i sengene sine etter en dag med frisk luft og nye opplevelser. Vi har tatt vinterferie – og det er vi ganske alene om.

I dag har fjellet vist seg fra sin aller beste side. Nede i Bygda var det – 17 grader, men her oppe koste vi oss ute i – 7 og strålende sol. Vi har akt på rattkjelke og sust av gårde på gnistrende sparkføre. Vi har lagd engler og kasta snø på hverandre. Den trillende barnelatteren har varmet kalde kinn og vi har flere ganger sett på hverandre og sagt; så heldige vi er. For så fantastisk har denne dagen vært. Med snøtunge trær og vakkert lys. Med gnistrende hvite vidder og rødmende barnekinn. Den første feriedagen i en hel uke som bare ligger der. Klar for oss fire – og en gira hund.

Vi skal ikke bruke dette året på lange oppdagelsesferder eller store utflukter. Vi skal ikke være borte i lang tid eller finne oss en øde øy. Vi skal heller ikke løpe gjennom året med høy puls og dårlig tid. Nei, vi skal ta oss tid. Tid til å være sammen. Legge grunnlaget for det denne familien skal være. Bygge grunnmuren på en måte. Sette tonen. Og nå har vi begynt. Samtidig som vi får nytt bad i Rekkehusgrenda, har vi valgt å ta en pause fra hverdagen og nyte det beste VinterNorge har å by på.

Vi skal gå på ski og stå på ski. Vi skal dra i badeland og på after ski. Vi skal feire fem års bryllupsdag og vi skal være så mye ute som vi bare kan. Lillesøster skal bli enda litt bedre på å spise grøt, Storebror skal få enda litt mer oppmerksomhet fra oss voksne, og vi skal prøve å være litt kjærster oppe i det hele. Vi skal nyte det vi har fått til.

For på fredag markerer vi at det er fem år siden vi ble gift. Fem år siden vi formelt ble ett. Vi har bygget opp vårt hjem. Vår tosomhet. Vi har vært gjennom fire prøverørsforsøk og fått to fantastiske barn. Vi har flyttet på oss og bygget opp et liv og en familie. Det har skjedd så mye at en hver ville trengt en ferie etter fem så travle år!

Og det skal vi ta. Dette året. Vi skal ta pauser når vi kan. Nyte våre små og hverandre. Bli kjent med de to vi har skapt og skape enda mer nytt med dem. Dette er begynnelsen – jeg gleder meg til fortsettelsen.

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

2 kommentarer

  1. Tonje Akershus

    Nyt vinterferien ,familietid og kjærligheten ❤❤❤

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *