Dåpsforberedelser

Ukene flyr virkelig av gårde og vi er i gang med dåpsforberedelser. Eller jeg er i gang… Ingeniøren tilnærmer seg det hele med svært moderat iver. Men jeg syns det er gøy! Og litt stressende…

Det er vel ikke noen hemmelighet at mannen min ikke akkurat hiver seg med i mine excel-ark og jubler når jeg begynner å sammenligne kubbelys og farger, duker og servise. Jeg elsker å finne små fine ting, bestille trykksaker og sende ut invitasjoner til feiringene. Han er noe mer avmålt til det hele…

Og nå er vi i gang igjen! Jeg storkoser meg med oppgaven! I morgen kommer invitasjonene, mat og lokale er bestilt og ikke minst en råfin, og alt for dyr, kjole til Lillesøster. Hovedpersonen selv tar det hele med knusende ro selvsagt…

Jeg hadde vel strengt tatt sett for meg at jeg skulle være langt nærmere målet hva kommer forberedelser nå, men med så mye sykdom i huset har det mildt sagt vært litt vanskelig å få gjort stort annet enn å sørge for at alle har det sånn helt passe bra. Så med under en måned igjen til den store dagen begynner planleggingen for alvor.

Vi har valgt tre fantastiske mennesker som faddere for frøkna vår. Tre mennesker med gode verdier, forskjellige standpunkter og kjærlighet nok for et lite menneske til. Tre stykker som vi håper vil hjelpe den lille prinsessa til å bli et sterkt og fint menneske som tør å stole på seg selv og være den hun er og blir. Om man i faddergjerningen ikke alltid har mulighet til å være like mye til stede i livet til barnet, så er det alikevel godt å vite at det er noen der ute som tenker litt ekstra på barnet ditt. Mennesker som betyr noe ekstra for deg – og som alltid vil henge ved barnet ditt på en måte. Jeg liker tanken på at man ikke er alene, at barnet mitt har noen fler enn bare oss. På en måte blir familien enda litt større…

Jeg liker dåp. Jeg liker markeringer og tradisjoner. Jeg er kanskje frykelig gammeldags, men jeg syns det er fint å markere livets høydepunkter i kirkerommet. Vi har valgt samme kirke som jeg er døpt og konfirmert i. Med samme prest som døpte Storebror og forrettet ved mormors begravelse for bare noen måneder siden. For meg betyr det noe. Det skaper en ramme rundt dåpen, trekker en linje mellom generasjonene. Mormor ligger der ute, rett ved kirkeveggen. Akkurat som hun er litt med oss…

Jeg gleder meg til å feire Lillesøster! Hun fortjener en skikkelig fest med alle de som har ventet så lenge på henne og som er så glad i henne. Og så er det en ekstra bonus at jeg får en anledning til å planlegge og dulle litt…

Invitasjonene er laget av Siljedesign; følg henne på Facebook og Instagram og ta kontakt neste gang du trenger en grafiker – jeg anbefaler henne på det sterkeste!

Følg meg i hverdagen på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *