2 mot 1

Det sprutregner ute og gangen er fylt opp av våte håndklær, klissvåt hund og vått regntøy. Ingeniøren tilbringer dagene på kontoret igjen og jeg er hjemme med de to små damene i familien. Og Lillemann prøver å venne seg til tidlige morgener igjen. Det er ikke lett for et notorisk B-menneske… La oss bare slå det fast en gang for alle; jeg gruer meg litt til å starte den nye dagen hver gang jeg går og legger meg.

Denne uka starter vi det nye livet litt forsiktig. Far i huset leverer i barnehagen og jeg får en myk start med Lillesøster. Nattesøvnen veksler fortsatt veldig fra natt til natt, og som min sønn, kan jeg risikere å begynne å gråte når jeg innser at jeg må stå opp om morgenen. Så når A-mennesket fra Hedmarken tar morgenstellet, ja så har vi en stor interessekonflikt pågående på badet. I går var intet unntak – bortsett fra at det var jeg som måtte kjøre til barnehagen, Lillesøster ville ikke sove etter frokosten sin og Lillemann bestemte seg for at han skulle dusje sammen med mamma. Heldigvis var vi to frem til alle satt trygt i bilen.

For Frøken Aldrimett var ikke ferdig med frokosten, så da satt vi der, med litt barne-tv, salamiskiver og puppen i det fri mens klokka tikket mot fars avreisetidspunkt og min dead line; ble klokka 7.30 måtte han gå og jeg få to barn inn i bilen alene – for første gang. En bil jeg har kjørt en gang før og kun i rolige forhold med god sikt og all verdens av tid. Nå var situasjonen litt anerledes. Det sprutregna ute, Lillesøster ville hverken ha på seg ytterdress eller sitte i bilsete. Lillemann tok på seg julenisselue og regnstøvler, men så ikke helt poenget med regnjakke. Heldigvis var han i det glade hjørnet på dette tidspunktet og ble med på at det kunne være lurt med vanntette ytterplagg. Flaks for meg!

Vel fremme ved barnehagen fikk jeg på ingen måte løs barnesetet til Lillesøster og i et helvetes regnevær stod jeg og dro i setet, ringte Ingeniøren og banna ganske høyt mens Lillemann danset et regndans i sølepyttene ved siden av meg. Nevnte jeg at han går i en menighetsbarnehage?

Til slutt fikk jeg endelig løs det hærsens setet og innså for ørtende gang at hjernecellene mine har betydelig lavere kapasitet nå enn tidligere. For hvordan kunne jeg ellers glemme hvordan man tar ut det setet jeg har tatt ut sikkert 1000 ganger før?

En barmhjertig samaritan lukket oss inn bakveien i barnehagen og Lillesøster sov seg godt gjennom både håndvask og avskjed med Lillemann. Eller avskjed og avskjed Fru Blom. Min elskede sønn ga meg rett og slett bare beskjed om at jeg kunne gå – og hadde på ingen måte tid til å si hadet til den dryppende våte moren med det tunge barnesetet og den ekstremt flate sveisen.

Så da dro vi hjem da. Mammaen litt mer slukøret enn hun hadde håpet på. Hjem til de våte håndklærne og den klissvåte bikkja i gangen. Ja, for nevnte jeg at hun fikk løpetid to dager etter at vi kom hjem fra sykehuset? Bær over med meg; det er rett og slett litt for mye hormoner i hjemmet vårt på en gang akkurat nå!

Følg meg i den nye hverdagen på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

2 kommentarer

  1. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har ringt mannen min med desperate spørsmål som «Hun sovner ikke uansett hva jeg gjør! Jeg er så sliten at jeg dæver, jeg orker ikke mer! Hva skal jeg gjøre da?». Som om han kunne bidra med svar på det spørsmålet der han satt på kontore overlykkelig over ikke å være i mine sko. Jeg synes du er tøff som kaster deg ut i levering og henting allerede nå. Jeg kommer antageligvis til å nekte selv, bli urimelig og kreve at han kutter dagene i begge ender helt til våren. Jeg kjenner at jeg får mindre og mindre respekt for arbeidslivets regler og plikter ettersom barneflokken her hjemme vokser..

  2. Kristin

    Ja, det er virkelig ikke bare bare å være 2 mot 1. Jeg har ei på 4 år og ei på 4 mnd og pendlermann…. For å si det sånn kunne jeg virkelig tenkt meg å reise på jobb i stedet for han, bare for å få litt fred… Tipper han hadde daua av å skulle klare begge to aleine mer enn 1 dag! Han er en fantastisk pappa når han er hjemme altså! Men å levere og hente i bhg i regnvær og amming, bæsjebleier trass, soving/ikke soving og alt sånt er jammen ikke alltid lett på en gang…puh!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *