En sommer er over…

Kirsti Sparboes klassiske toner strømmer mot meg fra radioen på kjøkkenet og Reiseradioen takker for i år. Til uka begynner skolen, barnehageåret er allerede godt i gang og hverdagen sniker seg på oss, sakte, men sikkert.

Denne sommeren er over nesten før den har kommet føler Ingeniøren og jeg. Vi har prøvd oss på hjemmeferie, om enn ikke akkurat frivillig, og når vi nå har kommet til veis ende har vi noen fridager fattigere og noen erfaringer rikere. Her er det viktigste vi har lært i løpet av fire uker hjemme med en toåring og ganske mye regn…

  • Man blir ikke automatisk lykkelig av å ha ferie. Livet blir ingen dans på roser og du må jobbe like aktivt for husfreden som i hverdagen – om ikke litt mer! Et veteranmotorsykkelprosjekt legger heller ikke automatisk til rette for en harmonisk ferieperiode…
  • En toåring kan også synes at en regnværsdag er litt tung. Det er lov å se på film og lese bøker og ta seg en liten ettermiddagslur selv om det er ferie og vi egentlig skal gjøre noe kjempegøy hver dag.
  • Det enkle er ofte det beste; å sitte i gata i Rekkehusgrenda og se på solskinnsbarn som sykler frem og tilbake, kun avbrutt av et og annet lite bad i det oppblåsbare bassenget, gir overraskende god magefølelse når barnet sovner…
  • En god ting kan ikke gjøres for ofte; vi har vært på samme besøksgård flere ganger – ingen har klagd!
  • Det skal ikke store forandringen til før det hjelper! Ei natt på hytta føltes som en ukes ferie og ga oss masse energi!
  • La andre leke med barna dine! Lillemann nøt herlige dager på hytta med besteforeldre, mens vi nøt herlige dager alene med magen. En tur på Aker Brygge i sola, og vips hadde vi hatt storbyferie også!
  • Ikke gjør husarbeid hver dag selv om du er hjemme. Du hadde jo ikke gjort det på sommerhuset?

Vi hadde massevis av planer og store tanker om alt vi skulle gjøre sammen. Vi så for oss lange dager og kvelder ute i hagen, men i stedet har vi vært overraskende mye inne og sett ut på regnet. Det er ingen tvil om at sommeren hadde fått et litt annet skjær over seg om sola hadde fått regjere litt oftere, men for å være helt ærlig; jeg har vært mer enn storfornøyd over kalde netter og noen timers sammenhengende søvn i høygravidtilværelsen…

Så nå sitter vi og planlegger neste års sommer. Italia står det på blokka. Bryllup og 60-årslag. Og sol. Og sommer. Og kald vin i glasset… Dette har vært den sommeren det har vært, neste år kommer en ny. Denne sommeren har vi venta på det som kommer, og nå er vi så nære at kun er snakk om dager.

En sommer er over, og den ble ikke akkurat som vi hadde trodd, men minnene om den består…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *