SvangerskapsOmsorg

Har du hørt et vakrere ord? Et ord med mer innhold, kjærlighet, forhåpninger og drømmer? Svangerskapet står for endring, modning, forventninger. Fremtid. Og en liten dæsj usikkerhet, redsel og bekymringer. Og omsorg.

Noen ganger så tenker jeg at jeg strengt tatt burde vært livredd her jeg sitter. Formanet til å ta det helt med ro. Mer eller mindre lenket til en tilværelse i stua. Men selv om det er mye, og mange ting kan gå galt, så opplever jeg at en ro kommer snikende. Jeg blir tatt vare på og fulgt opp. Jeg kjenner på en omsorg og en oppfølging som gjør meg så trygg.

Rundt meg svirrer ord som høyrisikosvangerskap og morkake ved mormunning. Magen måles og jeg veies. Ferie utsettes og alt står litt stille. Men samtidig går det fremover. Samtidig som alle venter, vokser Lillesøster, og for hver dag kommer vi nærmere dagen da vi skal få møte henne. For hver dag blir det litt tryggere. For hver dag blir jeg enda litt roligere.

Jeg kjenner livskraften. Den lille sterke kroppen som så veldig gjerne vil fortsette å vokse og komme til oss. Det lille mennesket som har vært frosset som både spermie og embryo. Som klamret seg fast selv om jeg hadde mistet alt håp. Det nye livet som ikke sluknet, selv om blodet rant.

I dag vinket du til meg på skjermen hos legen vår. Viste tydelig frem at du virkelig er ei jente. Du var så våken og vital. Så full av liv. Og jeg kjente på den beste sorgen som finnes – omsorgen. Omsorgen jeg føler for deg. Og som legen vår føler for oss. Alle de som vil passe litt ekstra på. Heller ta en undersøkelse for mye enn en for lite. Alle de som vil ha deg trygt ut til oss. Omsorgen som alle viser mens vi venter på at du skal vokse litt til.

Akkurat nå er du hele livet mitt – og jeg er hele ditt. Sammen mottar vi kanskje verdens beste SvangerskapsOmsorg, og vi er så heldige.

I dag er jeg fylt med så mye glede og takknemlighet for at jeg sitter her jeg gjør – og venter på den lille jenta mi. Så selv om tiden noen ganger går litt sakte, og jeg klager litt over en noe ensformig tilværelse, så vil jeg ikke være noe annet sted enn akkurat her. Og det kan jeg, takket være mange fine menneskers omsorg. Kanskje verdens beste…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *